Exoplaneten en rondje heelal Landelijke Sterrenkijkdagen 2018

Voor iedereen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
Phoenix trapt de Landelijke Sterrenkijkdagen af met een filmmiddag gevolgd door een avondprogramma. 's Middags kun je twee films in het planetarium bekijken en 's avonds bekijk je desterren en zijn er voorstellingen verspreid in de sterrenwacht.

Middag: Exoplaneten

Vanaf 10 jaar
Aanvangstijd 15:00 uur
In hoog tempo ontdekken astronomen veel nieuwe exoplaneten. Dat zijn planeten die om andere sterren draaien. Er zijn al bijna vierduizend exoplaneten ontdekt, in januari nog om de ster Kepler-90, die eruit ziet al onze eigen zon. Deze ster blijkt ook 8 planeten te hebben die rotsachtig zijn en heeft ook een aantal gasreuzen zoals Jupiter. Hoe groot is de kans dat er op één van die exoplaneten aliens bestaan?

De eerste film gaat over water op aarde en op andere planeten en manen in het zonnestelsel en mogelijk daarbuiten. De tweede film is over deze exoplaneten waarbij beide ingrediënten: water en rotsachtige bodems misschien genoeg zijn om je aliens op die exoplaneten te kunnen voorstellen.

Avond: Rondje Heelal

Geschikt voor alle leeftijden
Aanvangstijd 20:00 uur
Zoals ieder jaar vindt er verdeeld over de avond weer een gevarieerd programma plaat. Onder meer een lezing over het zonnestelsel, een show in het planetarium en een workshop over het inzetten van apps om de sterrenhemel te ontdekken. Maar het belangrijkste is natuurlijk met eigen ogen waarnemen en dat doe je bij helder weer uitgebreid door de telescopen. Heb je zelf een telescoop, maar weet je niet hoe die werkt? Neem hem dan mee naar de sterrenwacht en dan helpen de vrijwilligers je op weg.

Prijs

Regulier € 4,-
Kinderen t/m 15 jaar € 3,-
Landelijke Sterrenkijkdagen

Tijdens de Landelijke Sterrenkijkdagen ben je op meer dan 60 locaties door heel Nederland welkom om de sterrenhemel te bewonderen. Kijk door een grote of kleine telescoop of leer meer over het universum in een lezing.

Datum

zaterdag 24 februari 2018 van 15:00 tot 16:00
zaterdag 24 februari 2018 van 20:00 tot 21:00

Prijs

€ 4,00

Deze activiteit is onderdeel van:

Locatie

Publiekssterrenwacht Phoenix Ampsenseweg 10 7241 NB, Lochem Nederland

Contact

+31 (0)6 25 10 95 73