Evolutie van de mens Paradisolezingen 2017

Voor jongeren en volwassenen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
Wat is er precies veranderd toen de evolutielijn van de mens zich zes miljoen jaar geleden afsplitste van de laatste gemeenschappelijke voorouder, de chimpansee? In deze lezing vertelt prof. dr. Steph Menken over de evolutie van de mens.

Gedateerde fossielen, artefacten en genen ontrafelen allemaal een deel van de menselijke evolutie. Aanwijzingen uit deze verschillende vakgebieden laten zien waar, wanneer en waardoor de hedendaagse mens is geworden wie hij nu is. In deze lezing neemt prof. dr. Steph Menken, emeritus hoogleraar evolutie-biologie aan de Universiteit van Amsterdam, je mee op reis in de evolutie van apen tot mensen. Hij legt uit welke veranderingen de mens zo karakteristiek menselijk maken.

Paradisolezingen

Dit is de vierde Paradisolezing in de serie ‘leven in het heelal’. De Paradisolezingen worden georganiseerd door Verstegen & Stigter culturele projecten en Paradiso en worden mede mogelijk gemaakt dankzij bijdragen van NEMO Science Museum, de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen, de Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen, Museum Boerhaave en de VPRO.

Prijs

Regulier €12,-
Vrienden van Verstegen & Stigter €10,-
Leden VPRO €10,-
Studenten €5,-

Tickets

Voor deze lezing zijn tickets te koop via de website

Paradisolezingen

In de Paradisolezingen 2018 gaan zeven topwetenschappers in op de vraag hoe technologie het leven in de nabije toekomst zal vormgeven.

Datum

zondag 2 april 2017 van 11:00 tot 13:00

Prijs

€ 12,00

Deze activiteit is onderdeel van:

Locatie

Paradiso Weteringschans 6-8 1017 SG, Amsterdam Nederland

Contact

+31 (0)20 626 45 21

Organisatie