Elestor: Wanneer de wind niet waait Open dag

Voor jongeren en volwassenen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
Neem een kijkje in de kern van de nieuwe groene stroom. Bekijk een elektrochemische cel en kom alles te weten over hoe die werkt. Deze cel vormt het hart van een zogenaamde waterstofbromide flowbatterij, die grote hoeveelheden energie op kan slaan.

Omdat de zon nu eenmaal niet altijd schijnt, en de wind niet altijd waait, is het belangrijk om opgewekte ‘groene’ stroom op te slaan wanneer er wel zon en wind is. Om de energietransitie van fossiele brandstoffen naar groene stroom te kunnen maken moet de energieopslag flink zijn, om grote periodes zonder nieuwe energie te kunnen overbruggen. Precies daarvoor is de flowbatterij geschikt.

Deze activiteit maakt onderdeel uit van de Innovate Experience in Arnhem, een samenwerking van Techniekdag en Industriepark Kleefse Waard. Tijdens de Experience zijn talloze activiteiten te beleven voor iedereen die vandaag wil weten wat er morgen gebeurt. Er is een uitgebreid programma voor alle leeftijden.

Weekend van de Wetenschap 2019

Ga op 5 en 6 oktober backstage bij bedrijven, onderzoeksinstituten, universiteiten, musea, sterrenwachten en ziekenhuizen om live wetenschap en technologie te beleven. Iedereen van jong tot oud krijgt de unieke kans de wereld van wetenschap en technologie te beleven. Doe mee met unieke en exclusieve activiteiten zoals proefjes, experimenten, demonstraties, open dagen, tentoonstellingen en meer. Kom op plekken die normaal niet toegankelijk zijn!

Datum

zaterdag 5 oktober 2019 van 10:00 tot 17:00

Prijs

Gratis

Deze activiteit is onderdeel van:

Locatie

Melkfabriek Nieuwe Kade 1 6827AA, Arnhem Nederland

Contact