Einstein, the freeest man Tweedelige cursus

Voor volwassenen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
Tweedelige cursus door prof. dr. Harm Bart over het leven en werk van Albert Einstein.

He was the freeest man I have ever known. Aldus wordt Einstein gekarakteriseerd door zijn wetenschappelijk biograaf Abraham Pais. Inderdaad een ‘vrijdenker’ die in zijn_ annus mirabilis_ 1905 als midden- twintiger bijkans vanuit het niets naar voren kwam met een aantal verrassende – om niet te zeggen: revolutionaire – inzichten, elk voor zich Nobelprijswaardig.

Albert Einstein: met Archimedes en Isaac Newton één van de grootsten uit de geschiedenis van de exacte vakken. Maar ook een man die het mooi kon zeggen, die beschikte over de gave van het woord. Befaamd is zijn uitspraak God dobbelt niet waarmee hij commentaar leverde op één van de belangrijkste punten van verschil tussen de oude en de nieuwe natuurkunde. Terugblikkend op zijn jeugd zegt hij: Out yonder there was this huge world, which exists independently of us human beings and which stands before us like a great eternal riddle. Deze en andere Einstein citaten zullen worden gebruikt als kapstok om iets te verhelderen over de bijdrage van deze iconische wetenschapsbeoefenaar aan de ontwikkeling van de moderne natuurkunde.

Ondanks het bèta-aspect dat de serie uit de aard der zaak aankleeft zal worden gestreefd naar toegankelijkheid voor eenieder die in deze iconische wetenschappelijke figuur belang stelt.

Prof. dr. Harm Bart is emeritus hoogleraar wiskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Hij studeerde aan de Vrije Universiteit en behaalde daar ook zijn doctorsgraad.

Inschrijven

Voor deze cursus is inschrijven verplicht via de website.

Datum

dinsdag 21 maart 2017 van 10:30 tot 12:30
dinsdag 14 maart 2017 van 10:30 tot 12:30

Prijs

€ 72,00

Locatie

Erasmus Universiteit, Campus Woudestein Burgemeester Oudlaan 50 3062 PA, Rotterdam Nederland

Contact

+31 (0)10 408 24 65

Organisatie