Effecten van Healing Environment Publieksonderzoek

Voor iedereen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
In welke ruimte geneest iemand het beste? Is dat een met muziek, of met veel licht? In dit kleine publieksonderzoek dat in teken staat van 'Healing Environment' kun jij een heuse proefpersoon worden en de geneeskunde een stapje verder helpen.

Meander is gebouwd op basis van de principes van Healing Environment, een omgeving die je herstel bevordert. Eén van de uitgangspunten van deze bouwstijl is dat patiënten waar mogelijk naar buiten moeten kunnen kijken en bij voorkeur naar een groene omgeving. Een ander uitgangspunt is dat het geluid van apparaten zoveel mogelijk wordt beperkt door het gebruik van éénpersoonskamers.

via Meander Medisch Centrum

Nu is de vraag: Wat is de invloed van uitzicht op buiten of op binnen, muziek of geen muziek, en verschillende kleuren licht op het ontspannen? In een aantal ruimten zijn verschillende situaties nagebouwd waarbij jij kunt ervaren hoe het is om in die verschillende situaties te ontspannen. Daarna beantwoordt je vragen en draagt zo bij aan een wetenschappelijk onderzoek.

Weekend van de Wetenschap 2019

Ga op 5 en 6 oktober backstage bij bedrijven, onderzoeksinstituten, universiteiten, musea, sterrenwachten en ziekenhuizen om live wetenschap en technologie te beleven. Iedereen van jong tot oud krijgt de unieke kans de wereld van wetenschap en technologie te beleven. Doe mee met unieke en exclusieve activiteiten zoals proefjes, experimenten, demonstraties, open dagen, tentoonstellingen en meer. Kom op plekken die normaal niet toegankelijk zijn!

Datum

zaterdag 5 oktober 2019 van 11:00 tot 15:00

Prijs

Gratis

Deze activiteit is onderdeel van:

Locatie

Meander Medisch Centrum Maatweg 3 3813 TZ, Amersfoort Nederland