Een terrorist beter leren kennen Lezing door Daan Weggemans

Voor jongeren en volwassenen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
Wat weten we nou eigenlijk van terroristen? In deze lezing vertelt promovendus Daan Weggemans over onderzoek naar deradicalisering en reïntegratieprocessen van gewelddadige extremisten, en nieuwe terrorismestrategieën en technologieën.

Weggemans laat zien dat een terrorismeonderzoekers al gauw tegen allerlei hindernissen aanloopt. Zo zitten er in Nederland maar een beperkt aantal mensen achter de tralies die veroordeeld zijn voor terrorisme, dus het aantal respondenten is minimaal. Bovendien krijg je die terroristen maar moeilijk te spreken, bijvoorbeeld omdat ze in extra beveiligde inrichtingen zitten. Hij vertelt hoe je al deze hindernissen kunt overwinnen en zo toch interessante wetenschappelijke conclusies kunt trekken over het ontstaan en tegengaan van terrorisme.

Over de spreker

Daan Weggemans is onderzoeker aan het Institute for Security and Global Affairs (ISGA) van de Universiteit Leiden. Hij doet onderzoek naar deradicalisering en reïntegratieprocessen van gewelddadige extremisten, en nieuwe terrorismestrategieën en technologieën. Eerder studeerde hij Politicologie en Sociologie aan de Radboud Universiteit in Nijmegen.

Datum

dinsdag 12 februari 2019 van 19:00 tot 21:00

Prijs

Gratis

Locatie

Scheltema Leiden Marktsteeg 1 2312CS, Leiden Nederland