Een reis door de VS en ruimte Literaire talkshow

Voor jongeren en volwassenen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
In de stoel bij deze literaire talkshow onder leiding van Bart Gielen vertelt prof. dr. Vincent Icke over zijn nieuwste boek 'Reisbureau Einstein'. Schrijver en muzikant Auke Hulst vertelt én speelt naar aanleiding van zijn reisboek 'Motels Songs'.

Reisbureau Einstein

Het is onwaarschijnlijk dat wij alleen zijn in het universum. Maar zullen we onze exoburen ooit ontmoeten? In zijn nieuwste boek Reisbureau Einstein beschrijft prof. dr. Vincent Icke wat we mogelijk gaan ontdekken als in de toekomst snelle ruimteschepen diep het heelal in kunnen reizen. Hoe verloopt zo’n ruimtereis? En hoe zou dat buitenaards leven er uit zien: is het kwaad of goed? Icke is hoogleraar theoretische sterrenkunde Universiteit Leiden, bijzonder hoogleraar kosmologie aan de Universiteit van Amsterdam en beeldend kunstenaar. Presentator Bart Gielen gaat met hem in gesprek over de laatste inzichten in sterren, planeten, het ontstaan van leven en de mogelijkheden van interstellair reizen.

Motel Songs

Auke Hulst, schrijver en voorman van Nederlandstalige band De meisjes, is te gast om te praten over zijn muzikale reisboek Motel Songs. Medio 2016 reed hij van de Amerikaanse oostkust naar de westkust, dwars door het achterland van Trump, op zoek naar sporen van literaire en muzikale helden, met een auto vol muziekinstrumenten en opnameapparatuur. De tocht bracht hem o.a. naar het graf van F. Scott Fitzgerald in Rockville en Seattle, waar Kurt Cobain zichzelf door het hoofd schoot. Motel Songs is een indringend en muzikaal reisverhaal over de kracht van kunst en de schaduw van de dood.

Tijdens de avond zal Hulst verschillende nummers spelen van het gelijknamige album. Deze Motel Songs schreef hij in motel- en hotelkamers. Verder is er traditioneel de BBC-Proza Pitch – hét podium voor debuterend literair talent.

Prijs

Regulier € 10,-
CJP en studenten
Op vertoon van een geldige pas
€ 6,-
Stadspas € 6,-

Tickets

Kaarten voor deze talkshow zijn te koop via de website.

Datum

woensdag 14 maart 2018 van 20:30 tot 22:45

Prijs

€ 10,00

Locatie

Betty Asfalt Complex Nieuwezijds Voorburgwal 282 1012 RT , Amsterdam Nederland

Contact

+31 (0)20 626 46 95