Een knokpartij in je lijf Nieuwe route door ARTIS-Micropia

Voor iedereen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
Deze nieuwe route door Micropia laat zien wat antibiotica zijn, waar ze vandaan komen en wat antibioticaresistentie eigenlijk is. Ontdek wat de gevolgen van resistentie zijn en wat je zélf kunt doen om antibioticaresistentie een halt toe te roepen.

Route door Micropia Antibiotica zijn veelgebruikte medicijnen tegen bacteriële infecties. Helaas worden steeds meer bacteriën resistent. Als je antibiotica te vaak of verkeerd gebruikt, kunnen de ziekteverwekkers ongevoelig worden. Soms zelfs voor bijna alle antibiotica. De antibiotica kunnen hun werk dan niet meer doen en het wordt moeilijker om weer beter te worden. Wat je hieraan kunt doen, zie je in Micropia met de route ‘Een knokpartij in je lijf’.

*Laborant vertelt over antibioticaresistentie * Verkeerd en overmatig gebruik van antibiotica kan de oorzaak zijn van het ontstaan van resistente bacteriën. Het is daarom belangrijk dat antibiotica op de juiste manier gebruikt worden, en dat artsen deze medicijnen alleen voorschrijven als dat echt nodig is. De laborant van Micropia laat zien waarom antibiotica niet werken bij een verkoudheid of griepje, en werpt een blik op de toekomst van antibiotica.

Tot begin maart vertelt de laborant van Micropia iedere dag over antibioticaresistentie.

Prijs

De route is gratis toegankelijk in combinatie met een geldig entreebewijs voor Micropia

Regulier € 15,-
Kinderen van 3 t/m 9 jaar €13,-
Kinderen onder de 3 jaar Gratis
Museumkaart Gratis

Tickets

Kaarten zijn één euro goedkoper online en te koop via de website

Datum

dinsdag 13 november 2018 t/m zondag 24 februari 2019

Prijs

€ 15,00

Locatie

Artisplein Plantage Kerklaan 38-40 1018 CZ, Amsterdam Nederland

Contact

+31 (0)900 278 47 96

Organisatie