Een jaar met Trump Lezing door Ine Roox

Voor volwassenen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
Journaliste Ine Roox reisde door de Verenigde Staten en vertelt tijdens de lezing over Trumps beleid, verkiezingsbeloftes en 'de gewone Amerikaan'.

Kort nadat Donald Trump de eed had afgelegd als president van de Verenigde Staten vertrok Ine Roox, buitenlandreporter bij De Standaard, voor een halfjaar naar Amerika. Ze reisde kriskras door Amerika, met Donald Trumps eigen campagnebeloftes als leidraad. Bouwt deze president werkelijk een muur aan de grens met Mexico? Maakt Trump steenkool en staal echt great again? Blaast hij de Amerikaanse auto-industrie nieuw leven in?

Ondertussen kwam de president voortdurend in het nieuws. De ontslagen volgden elkaar snel op. Hij ontsloeg zijn nationale veiligheidsadviseur, zijn stafchef en uiteindelijk ook zijn radicaal-rechtse topadviseur Steve Bannon. En als klap op de vuurpijl FBI-directeur James Comey. Amerika zit op een kantelpunt in zijn geschiedenis. Ine Roox voelde veel angst tijdens haar rondreis door Amerika. Toch zijn er ook signalen van hoop, Trumps critici én zijn hevigste fans houden de president en zijn beleid nauwgezet in de gaten. De Amerikaanse democratie is springlevend!

Aanmelden

Aanmelden kan via de website.

Datum

donderdag 18 januari 2018 van 12:15 tot 13:15

Prijs

€ 5,00

Locatie

Bibliotheek Tielt Lakenmarkt 9 8700, Tielt België

Contact

+32 (0)56 26 06 00