Een DNA-paspoort voor elke baby Lezing door Gert Matthijs

Voor volwassenen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
Tijdens deze lezing door Professor Doctor Gert Matthijs duik je in de wereld van de genetica. Kunnen we binnenkort menselijk DNA-lezen als een paspoort?

Onze genen doen hun best. Gelukkig, anders waren we hier niet. Maar soms gaat het fout en wordt een baby geboren met een erfelijke ziekte als gevolg van een minuscuul foutje in één of meer van de 22.000 recepten die nodig zijn om een mens te maken. Genetica is niet nieuw. Alleen, we weten veel meer over genen en hun rol in ziekte en gezondheid dan pakweg 10 jaar geleden.

Er is een genetische revolutie aan de gang: dank zij nieuwe technieken is het mogelijk het volledige genoom van een individu in kaart te brengen. Zullen we dan kunnen voorspellen hoe het kindje eruit zal zien? Welke ziekten het zal ontwikkelen. Het antwoord is: nu nog niet, maar het zal niet lang meer duren. Zullen we dan binnenkort van elke pasgeborene het volledige genoom lezen?

Over de spreker

Gert Matthijs is hoofd van het laboratorium voor moleculaire diagnostiek in het Centrum voor Menselijke Erfelijkheid van UZ Leuven, professor aan KU Leuven en voorzitter van de Belgische vereniging voor menselijke genetica. Hij neemt graag de toehoorder mee in de richting van de ethische en maatschappelijke uitdagingen van de genomische geneeskunde.

Tickets

Kaarten zijn te koop via de website

Datum

woensdag 21 augustus 2019 van 8:00 tot 15:00

Prijs

€ 15,00

Locatie

Hotel Pavillon Du Zoute Bronlaan 4 8300, Knokke-Heist België

Contact

+32 (0)50 630 430