Dwalen in antropoceen Lezing

Voor jongeren en volwassenen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
Denker des Vaderlands René ten Bos leidt je in deze lezing door het antropoceen: het tijdperk waarin de mensheid als nooit tevoren zijn invloed op de aarde laat gelden.

Klimaatverandering, vervuiling, het uitsterven van soorten: die menselijke invloed lijkt behoorlijk desastreus. René ten Bos stelt vast dat de samenleving totaal verdwaast met de aarde omgaat. Mensen dwalen door dit tijdperk zonder te weten waar ze heen moeten gaan en wat ze met de aarde aan het doen zijn. Kan de mens nog de juiste weg vinden? Ten Bos biedt geen antwoorden, maar zet je tijdens deze lezing wel aan het denken.

Over de spreker

Prof. dr. René ten Bos is filosoof en in 2017 benoemd tot Denker des Vaderlands. Deze erefunctie combineert hij met zijn hoogleraarschap Filosofie van de managementwetenschappen aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Ten Bos is een breed georiënteerd en kleurrijk denker; zijn werk kenmerkt zich vaak door zware thema’s die hij met humor benadert. In zijn nieuwste boek Dwalen in het antropoceen onderzoekt hij de vernietigende invloed van de mens op de aarde.

Aanmelden

Voor deze lezing is aanmelden verplicht via de website.

Datum

woensdag 7 maart 2018 van 12:30 tot 13:30

Prijs

Gratis

Locatie

Den Dolech 2 5612 AZ, Eindhoven Nederland

Contact

+31 (0)40 247 49 00