Duurzaamheidsdebat Debatavond

Voor jongeren en volwassenen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
Wat zijn de fundamentele oorzaken van milieuproblematiek? Wat moet er aan gebeuren? Tijdens deze avond geven verschillende wetenschappers een pitch en gaan vervolgens in debat.

Deze avond zijn er pitches en gaan wetenschappers het gesprek aan over de fundamentele oorzaken van de opwarming van de aarde en het uitsterven van diersoorten. Volgens sommige geologen bevinden we ons in het Antropoceen, het tijdperk waarin de mens de bepalende factor is op de gezondheid van de planeet. Misschien is de mens het probleem, maar kunnen mensen zelf ook de oplossing zijn? Met onder andere Babette Porcelijn (auteur De Verborgen Impact).

Complize via Studium Generale Utrecht

Bij de wortel

Deze lezing is onderdeel van de achtdelige serie Bij de wortel.

Er zijn grenzen aan wat de aarde kan verdragen. Wetenschappers onderscheiden er negen, waarvan er drie ruimschoots zijn overschreden. De aarde warmt te veel op, de stikstof-uitstoot is te hoog en de biodiversiteit nadert een kritiek punt. Vasthouden aan oude systemen en gebruiken vertraagt de omslag naar een duurzame samenleving. Wat maakt het zo moeilijk om de impasse te doorbreken?

In acht lezingen gaat Studium Generale Utrecht i.s.m. het Wereld Natuur Fonds op zoek naar de diepere oorzaken van niet-duurzaam gedrag en naar oplossingen om het aan te pakken.

Datum

dinsdag 28 maart 2017 van 20:00 tot 21:30

Prijs

Gratis

Locatie

Domplein 29 3512 JE, Utrecht Nederland

Contact

+31 (0)30 253 24 36