Duurzaamheid van bio-based economy Lezing door prof. dr. ir. Louise Vet

Voor volwassenen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
Hoe duurzaam is een economie die draait op grondstoffen uit de levende natuur? Prof. dr. ir. Louise Vet vertelt het in deze lezing.

De bodem van de voorraad fossiele brandstoffen komt in zicht. Reden om over te gaan naar een economie die draait op biomassa. Een economie dus die zijn grondstoffen grotendeels betrekt uit de levende natuur. Ecoloog prof. dr. ir. Louise Vet draagt graag uit dat de natuur een geweldig aanpassingsvermogen bezit, en dat ecologische concepten cruciaal zijn voor verduurzaming, de energietransitie en de circulaire economie.

Naar een duurzame toekomst

Om te zorgen dat volgende generaties ook nog kunnen reizen, eten wat ze willen en voldoende energie hebben moeten we anders gebruik maken van onze grondstoffen en omgeving. Het thema ‘Naar een duurzame toekomst’ op NEMO Kennislink beschrijft waarom duurzame transities zo langzaam gaan en wat we kunnen doen om ze te versnellen.

Prijs

Regulier € 12,50
Vrienden van Verstegen & Stigter € 10,-
Leden VPRO € 10,-
Studenten € 5,-

Tickets

Kaarten voor deze lezing zijn te koop via de website

Paradisolezingen 2019

In de Paradisolezingen 2019 gaan acht topwetenschappers in op het creëren van een nieuwe natuur, met alle medische en ethische gevolgen van dien.

De Paradisolezingen worden georganiseerd door Verstegen & Stigter culturele projecten en Paradiso en worden mede mogelijk gemaakt dankzij bijdragen van NEMO Kennislink, de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen, de Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen, Museum Boerhaave en de VPRO.

Datum

zondag 5 mei 2019 van 10:00 tot 12:00

Prijs

€ 12,50

Deze activiteit is onderdeel van:

Locatie

Weteringschans 6-8 1017 SG, Amsterdam Nederland

Contact

+31 (0)20 626 45 21

Organisatie