Duik in het zeeonderzoek Open dag

Voor iedereen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
Wil je weten hoe het archief van de diepzeebodem eruitziet? Hoe onderzoekers miljoenen jaren terugreizen om klimaatvoorspellingen te doen? Of hoe ze trekvogels met zendertjes overal kunnen volgen? Dan ben je op deze open dag aan het goede adres.

Stel al je vragen tijdens de open dag van het NIOZ. Volg demonstraties, lezingen en minimasterclasses over het over het waarom, hoe en wat van zeeonderzoek. Stel je vragen aan de zeedeskundigen en bekijk de state-of-the-art apparatuur in de werkplaatsen. Ook voor kinderen is er genoeg te doen: Haal DNA uit een kopje zeewater, bestudeer kleine beestjes onder de microscoop of laat saharazand de oceaan over vliegen. Stuur je versierde beker naar de diepzee en zie hoe de grote druk ‘m verkleint. Ook kun je je eigen fantasie-zeedier knutselen of op speurtocht gaan naar bekende en onbekende zeedieren.

Lodewijk van Walraven voor NIOZ

Programma

Het uitgebreide programma is half september te vinden op de website van het NIOZ

Weekend van de Wetenschap 2019

Ga op 5 en 6 oktober backstage bij bedrijven, onderzoeksinstituten, universiteiten, musea, sterrenwachten en ziekenhuizen om live wetenschap en technologie te beleven. Iedereen van jong tot oud krijgt de unieke kans de wereld van wetenschap en technologie te beleven. Doe mee met unieke en exclusieve activiteiten zoals proefjes, experimenten, demonstraties, open dagen, tentoonstellingen en meer. Kom op plekken die normaal niet toegankelijk zijn!

Datum

zaterdag 5 oktober 2019 van 10:00 tot 16:00

Prijs

Gratis

Deze activiteit is onderdeel van:

Locatie

Landsdiep 4 1797 SZ, 't Horntje (Texel) Nederland

Contact

+31 (0)222 36 93 00

Organisatie