Drieluik Macht en Verandering Driedelige cursus

Voor volwassenen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
In deze drieluik over macht en verandering, gaat dr. Flor Avelino in op de vraag op wat macht betekent, hoe mensen macht uit oefenen, en hoe dit zich verhoudt tot maatschappelijke verandering.

Programma

Wat is Macht? – Maandag 06 maart In het eerste college, beginnen je met een overzicht van verschillende interpretaties van macht in de politieke en sociale theorie (bijv. door Hannah Arendt, Michel Foucault en Anthony Giddens).

Macht, Behoud en Verandering – Maandag 13 maart In het tweede college ga je in op de vraag hoe macht zich verhoudt tot verandering. Vaak wordt macht geassocieerd met gevestigde belangen en het behoud van de status quo. Zijn er ook andere vormen van macht? Wat betekent ‘verandermacht’?

Creatie van Verandermacht – Maandag 20 maart Het thema macht is doordrongen van ethische dilemma’s en spanningen. Hoe zit het met machtsongelijkheid? Wie heeft er macht over wie? Kan macht worden overgedragen? Hoe wordt macht gecreëerd? Je eindigt de drieluik met inzichten over constructieve verandermacht.

Over de spreker

Dr. Flor Avelino werkt bij het Dutch Research Institute for Transitions (Erasmus Universiteit Rotterdam) als senior onderzoeker en docent, waar ze zich vooral bezighoudt met de (on)macht van sociale bewegingen om verandering (transities) teweeg te brengen. Avelino schreef een proefschrift over de rol van macht en ‘empowerment’ in transities. Als wetenschappelijk coördinator van het TRANSIT-project, voert zij nu onderzoek uit naar sociale bewegingen die bij willen dragen aan maatschappelijke transformatie.

Verplichte literatuur

Haugaard, M. eds., Power: A Reader, Manchester University Press, Manchester (2002) Adviesprijs €24,-

Deelnemers dienen dit boek zelf aan te schaffen.

Voertaal

Deze cursus behoeft Engelse leesvaardigheid. De literatuur en een groot deel van de terminologie is in het Engels.

Inschrijven

Voor deze cursus is inschrijven verplicht via de website.

Datum

maandag 20 maart 2017 van 14:00 tot 16:30
maandag 13 maart 2017 van 14:00 tot 16:30
maandag 6 maart 2017 van 14:00 tot 16:30
Toon alle data

Prijs

€ 139,00

Locatie

Erasmus Universiteit, Campus Woudestein Burgemeester Oudlaan 50 3062 PA, Rotterdam Nederland

Contact

+31 (0)10 408 24 65

Organisatie