DNA-schade en -reparatie Lezing door prof. dr. Jan Hoeijmakers

Voor volwassenen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
In de eerste lezing uit deze achtdelige reeks spreekt prof. dr. Jan Hoeijmakers over veroudering, DNA-schade en -reparaties. Hoe word je gezond oud?

In 2018 ontving ‘ouderdomsprofessor’ prof. dr. Jan Hoeijmakers voor de tweede keer een prestigieuze ERC Advanced Grant voor zijn onderzoek aan DNA-schade en -reparatie. Een mooie aanleiding om moleculair geneticus Hoeijmakers, die zeven jaar geleden voor het laatst in de Paradisolezingen optrad, te horen spreken over de jongste inzichten met betrekking tot genonderhoud, dieetbeperking en klinische toepassingen om gezond oud te worden en verouderingsziekten te voorkomen.

Gezond ouder worden

Wil je meer weten over veroudering? Lees dan het thema ‘Gezond ouder worden’ op NEMO Kennislink.

Prijs

Regulier € 12,-
Vrienden van Verstegen & Stigter € 10,-
Leden VPRO € 10,-
Studenten € 5,-

Tickets

Kaarten voor deze lezing zijn te koop via de website

Paradisolezingen 2019

In de Paradisolezingen 2019 gaan acht topwetenschappers in op het creëren van een nieuwe natuur, met alle medische en ethische gevolgen van dien.

De Paradisolezingen worden georganiseerd door Verstegen & Stigter culturele projecten en Paradiso en worden mede mogelijk gemaakt dankzij bijdragen van NEMO Kennislink, de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen, de Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen, Museum Boerhaave en de VPRO.

Datum

zondag 3 februari 2019 van 11:00 tot 13:00

Prijs

€ 12,00

Deze activiteit is onderdeel van:

Locatie

Weteringschans 6-8 1017 SG, Amsterdam Nederland

Contact

+31 (0)20 626 45 21

Organisatie