DinoJaws Eten of gegeten worden.

Voor iedereen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
Ontdek wat de dino’s aten, voor welke dino je niet bang hoeft te zijn en voor welke je moet rennen voor je leven!
Museon

Het is komend jaar eten of gegeten worden in het Museon! Ontdek wat dino’s aten, voor welke dino’s je niet bang hoeft te zijn en voor welke je moet rennen voor je leven! Bij het toegangsbewijs ontvangt elke bezoeker een lege dino-identiteitskaart. Welke dino ben jij? Ben je een vleeseter? En je vader een planteneter? Dan kan hij maar beter oppassen…

Naast het bekijken van de prachtige dinosaurusmodellen, kunnen bezoekers ook veel doen. Je kunt bijvoorbeeld zelf graven naar fossielen. Welke gereedschappen gebruik je voor welke fossielen? Ook is er met meerdere bezoekers een dinoquiz te spelen door als een dino op de grond te stampen. Kun je lopen als een dino?

Welke dino’s kun je zien? DinoJaws bestaat uit een serie spectaculaire dinosaurusmodellen. De bekendste is wel de T-rex die we zien boven een enorme steak. Daarnaast zien we de Brachiosaurus en de Edmontosaurus smikkelen van bladeren van bomen. Deze drie dino’s vormen de introductie van de tentoonstelling. Maar er staan nog meer dino’s. De Euoplocephalus bijvoorbeeld, met een grote knots aan zijn staart om zich mee te verdedigen. Twee velociraptors die een Triceratops verslinden. De bedrieglijke schattige Coelophysis. De slome Iguanodon met zijn levensgevaarlijke duimen. De Oviraptor, in het Nederlands bekend als de ‘eierdief’. Tenslotte de enorme Baryonyx, een viseter van formaat.

Datum

vrijdag 10 oktober 2014 t/m zondag 6 september 2015 van 11:00 tot 17:00

Organisatie