Digitaal biechten Lezing door Marjolijn Antheunis

Voor jongeren en volwassenen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
Delen we meer intieme geheimen met een chatbot dan met een menselijke priester? Je neemt een kijkje naar de resultaten van een experiment naar digitaal biechten op Lowlands.

Waarom zouden we onze geheimen delen met een chatbot? En delen we mogelijk meer intieme geheimen met een chatbot dan met een menselijke priester? Prof. dr. Marjolijn Antheunis, werkzaam bij het departement Communicatie en Cognitie (TSHD) aan Tilburg University, geeft een lezing over een experiment dat ze onlangs op Lowlands heeft uitgevoerd naar digitaal biechten. Daarbij keken ze naar het verschil in biechten tussen een menselijke priester en een chatbot priester. Maar ook of het een gevoel van opluchting geeft als mensen gebiecht hebben. Dit wordt beïnvloed door een gepaste reactie van de priester. Is een chatbot in staat om gepast te reageren?

Weekend van de Wetenschap 2019

Ga op 5 en 6 oktober backstage bij bedrijven, onderzoeksinstituten, universiteiten, musea, sterrenwachten en ziekenhuizen om live wetenschap en technologie te beleven. Iedereen van jong tot oud krijgt de unieke kans de wereld van wetenschap en technologie te beleven. Doe mee met unieke en exclusieve activiteiten zoals proefjes, experimenten, demonstraties, open dagen, tentoonstellingen en meer. Kom op plekken die normaal niet toegankelijk zijn!

Datum

donderdag 3 oktober 2019 van 20:15 tot 21:00

Prijs

Gratis

Deze activiteit is onderdeel van:

Locatie

Dante-building, z1 Warandelaan 2 5037AB, Tilburg Nederland

Contact