Die Mossdorfs Boekpresentatie en lezing

Voor volwassenen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
Het boek 'Die Mossdorfs' is een familieverhaal en overzicht van de 20e-eeuwse Duitse geschiedenis ineen. De schrijfsters presenteren hun boek met verhalen van oom Otto die de keizer bezocht in Doorn tot de val van de Muur en de millenniumwisseling.

Friederike Oeschger en Babette Radtke vonden in het huis van hun laatste tante een archief vol brieven, foto’s en dagboeken van de familie Mossdorf. Met hulp van journalist Michael Seufert onderzochten zij de stukken en schreven een boek over hun familie. Centraal staan de verslagen van Otto Mossdorf. Deze vertellen onder meer over de dagelijkse gang van zaken bij de oud-keizer Wilhelm en zijn tweede vrouw Hermine von Schönaich-Carolath.

Deze boekpresentatie laat de Duitse geschiedenis herleven, niet alleen door middel van feiten en jaartallen, maar vooral door avontuurlijke familieverhalen. Van het Duitse keizerrijk en de Tweede Wereldoorlog tot het wonderbaarlijke herstel van de West-Duitse economie na 1945 (‘Wirtschaftswunder’), de val van de Muur en het begin van de 21e eeuw.

Voertaal

De voertaal van deze lezing is Duits.

Aanmelden

Voor deze lezing is aanmelden verplicht.
Dit kan telefonisch of via “e-mail”mailto:[email protected]

Datum

zaterdag 14 oktober 2017 vanaf 15:00

Prijs

Gratis

Locatie

Huis Doorn, oranjerie Langbroekerweg 10 3941MT, Doorn Nederland

Contact

+31 (0)20 779 20 16