Diagnosable Self Debat

Voor volwassenen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
De gezondheidszorg staat voor grote uitdagingen: digitale innovaties, een groeiende zorgvraag en budgetten die onder druk staan. Experts gaan met elkaar in debat over hoe slimme gezondheidstechnologie een uitkomst kan bieden.

Dankzij hoogtechnologische snufjes zoals sensoren, GPS-systemen en apps kunnen patiënten bijvoorbeeld langer thuis wonen, de voortgang van hun zorgtraject 24/7 volgen én hier zelf aan bijdragen. Wat zijn de mogelijkheden en beperkingen van deze vernieuwende quantified self-oplossingen en DIY innovaties? En hoe beïnvloeden deze de toekomt van je gezondheid?

Onder andere Gerjanne van Gink, Jelle van Dijk en Valerie Mencke geven antwoord op deze vragen en kijken samen hoe aandeelhouders in de gezondheidszorg zelf oplossingen kunnen creëren die bijdragen aan de zelfredzaamheid van patiënten.

Over de sprekers

Het onder controle houden van emoties kan voor mensen met autisme lastig zijn. Ontwerpster Valerie Mencke ontwierp samen met assistent professor Jelle van Dijk een smartwatch in combinatie met een app, die mensen met autisme ondersteunt in het reguleren van hun emoties.

Productvormgever Gerjanne van Gink onderzocht hoe slimme producten de algemeen dagelijkse structuur van Alzheimer patiënten op een empathische manier kunnen ondersteunen. Ze ontwierp onder andere een slimme spiegel die filmpjes laat zien van praktische handelingen als tanden poetsen waardoor er geen hulp van buitenaf meer nodig is voor dagelijkse verzorging.

Reserveren

Voor deze activiteit is reserveren mogelijk via de website.

Datum

maandag 11 december 2017 vanaf 20:00

Prijs

Gratis

Locatie

Piet Heinkade 179 1019 HC, Amsterdam Nederland

Contact

+31 (0)20 624 63 80