Devoxx4Kids Apeldoorn Workshop voor kinderen van 10 t/m 14 jaar

Voor kinderen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
Heb je altijd al je eigen robot willen bouwen, een game willen ontwikkelen of de baas van een Minecraft-wereld willen zijn? Op deze dag kan het, want dan leer je echt programmeren.

Computerprogrammeurs leren je programmeren met echte computers. Er zijn drie verschillende ruimtes waar je aan de slag gaat. Zo leer je zelf een robot bouwen en besturen met Lego Mindstorms, maak je je eigen game door te programmeren in Scratch en ga je aan de slag met Minecraft door een speluitbreiding te maken. Je volgt dus drie verschillende workshops die elk anderhalf uur duren.

Het is natuurlijk heel leuk om zelf een robot te bouwen en je eigen game te ontwikkelen, maar ondertussen leer je er ook nog eens heel veel van. Je leert creatief denken, je lost problemen op en je werkt samen met andere kinderen om het beste resultaat te krijgen. Het mooiste is dat je het allemaal kunt opslaan en er thuis verder mee kunt.

Programma

9:00 – 10:00 uur Opening en inleiding van de dag
10:00 – 16:30 uur Workshops met tussendoor lunch Workshop Lego Mindstorms Workshop Scratch Workshop Minecraft
16:30 – 17:00 uur Dagafsluiting met demonstraties

Doelgroep

Deze activiteit is geschikt voor kinderen van 10 t/m 14 jaar.

Inschrijven

Voor deze dag is inschrijven verplicht via de website.

Codestarter

In de toekomst zullen technologieën een steeds grotere rol gaan spelen in ons dagelijkse leven. Om deze toekomstige wereld te kunnen (blijven) maken en begrijpen is het voor kinderen van groot belang dat ze in staat zijn om problemen op te oplossen, creatief en logisch na te denken en goed te kunnen samenwerken. Kennis van wiskunde en programmeren is essentieel. In de toekomst wordt dit net zo belangrijk als taal, rekenen of Engels. Codestarter wil kinderen enthousiasmeren voor onder andere programmeren, coderen en ontwerpen en ze inspireren om hun eigen wereld te maken. Zodat ze mee kunnen in de razendsnel veranderende wereld. Codestarter is een initiatief van NEMO Science Museum en Platform Bèta Techniek en wordt mogelijk gemaakt door Google.

Datum

zaterdag 1 juli 2017 van 9:00 tot 17:00

Prijs

Gratis

Deze activiteit is onderdeel van:

Locatie

Luminis Apeldoorn John F. Kennedylaan 32 7314PS, Apeldoorn Nederland

Contact

+31 (0)23 543 00 00

Organisatie