Denk jij met je onderbuik? Onderzoek

Voor iedereen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
Doe mee aan onderzoek naar gevoelens over politici of tekenfilmfiguren. Is het meetbaar hoe jij over deze figuren denkt?

Vaak heb je sterke gevoelens over een aantal politici. Bij sommige politici voel je walging, van andere politici word je juist enthousiast. Maar hoe diep zijn deze gevoelens? Is het onze onderbuik die stemt of ons hart? Zijn dit alleen maar metaforen of geeft ons lichaam daadwerkelijk signalen of over onze (politieke) voorkeuren?

In het mobiele lab van het Universiteitsmuseum van Amsterdam kun je laten testen hoe jij fysiologisch reageert op politici en andere bekende personen. Dit doen onderzoekers door het meten van je hartslag, vochtafgifte op je vingers en het spannen van de spieren in je gezicht. Voor kinderen is er een speciaal programma: van welke bekende tekenfilmfiguren worden zij warm of koud?

UvA Persvoorlichting via Universiteit van Amsterdam

Bijzonderheden

Dit onderzoek duurt ongeveer 15 minuten.

Weekend van de Wetenschap 2019

Ga op 5 en 6 oktober backstage bij bedrijven, onderzoeksinstituten, universiteiten, musea, sterrenwachten en ziekenhuizen om live wetenschap en technologie te beleven. Iedereen van jong tot oud krijgt de unieke kans de wereld van wetenschap en technologie te beleven. Doe mee met unieke en exclusieve activiteiten zoals proefjes, experimenten, demonstraties, open dagen, tentoonstellingen en meer. Kom op plekken die normaal niet toegankelijk zijn!

Datum

zaterdag 5 oktober 2019 van 12:00 tot 17:00

Prijs

Gratis

Deze activiteit is onderdeel van:

Locatie

Amsterdam Science Park Science Park 904 1098XH, Amsterdam Nederland

Contact

+(020) 525 36 59