Deep learning in de hersenen Lezing over kunstmatige inteligentie

Voor volwassenen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
Volgens onderzoekers zou deep learning tot nieuwe ontdekkingen kunnen leiden in het leerproces bij mensen. Tijdens dit symposium spreken vier wetenschappers over nieuwe inzichten in de toepassing van deep learning in de hersenen.

Deep learning is een manier om kunstmatige neurale netwerken zeer uiteenlopende complexe taken te leren. De methoden die gebruikt worden voor deep learning zijn echter biologisch onrealistisch en moeten worden vervangen methoden die toepasbaar zijn in de menselijke hersenen.

Sprekers

Pieter Roelfsema, directeur van het Nederlands Herseninstituut en bijzonder hoogleraar cognitieve neurowetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam, spreekt over de biologische grenzen van deep learning in het menselijk brein.

David Cox is directeur van het MIT-IBM Watson AI Laboratorium van het IBM Research AI aan het Cambridge Onderzoekscentrum. Hij spreekt over coderingsmodellen die de menselijke waarneming voorspellen.

Marcel van Gerven is hoogleraar artificiële cognitieve systemen en hoofdonderzoeker bij het Donders Instituut voor het brein, cognitie en gedrag. Hij behandelt de identificatie van neurale systemen.

Dileep George, AI- en neurowetenschapper en medeoprichter van Vicarious, spreekt over het begrijpen van corticale microcircuits. Daar wordt onderzoek naar gedaan door machines te bouwen die kunnen generaliseren, net als de menselijke hersenen.

Voertaal

De voertaal van dit symposium is Engels.

Aanmelden

Voor deze lezing is aanmelden verplicht via de website.

Datum

maandag 27 mei 2019 van 13:30 tot 15:30

Prijs

Gratis

Locatie

Theaterzaal OBA Oosterdok Oosterdokskade 143 1011DL, Amsterdam Nederland

Contact

+31 (0)20 5510 782