De zon ontdekken Zonnekijkdag

Voor kinderen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
Kijk naar de zon en probeer zonnevlekken in kaart te brengen en protuberansen te ontdekken. Bij slecht weer kun je spectroscopie proefjes doen en krijg je een rondleiding door de oude sterrenwacht.

De zon is de dichtstbijzijnde ster in het heelal. Elke dag gebeuren er fascinerende gebeurtenissen op de zon. Uitbarstingen zonnevlekken, protuberansen, noem maar op. Op deze middag kun je speuren naar dit soort fenomenen met speciale zonnekijkers. Als het onverhoopt slecht weer is kun je proefjes doen met spectroscopie en krijg je een rondleiding met film door de sterrenwacht.

Weekend van de Wetenschap 2019

Ga op 5 en 6 oktober backstage bij bedrijven, onderzoeksinstituten, universiteiten, musea, sterrenwachten en ziekenhuizen om live wetenschap en technologie te beleven. Iedereen van jong tot oud krijgt de unieke kans de wereld van wetenschap en technologie te beleven. Doe mee met unieke en exclusieve activiteiten zoals proefjes, experimenten, demonstraties, open dagen, tentoonstellingen en meer. Kom op plekken die normaal niet toegankelijk zijn!

Datum

zaterdag 5 oktober 2019 van 11:00 tot 16:00

Prijs

€ 5,00

Deze activiteit is onderdeel van:

Locatie

Sterrenwacht Tivoli Jezuïetenplein 33 4731 HX, Oudenbosch Nederland