De zon en zijn zonnevlammen Open dag

Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
Altijd al eens door een van de grootste telescopen van het land willen kijken? Of een echt stukje maansteen van dicht bij te willen zien? Kom dan tijdens Weekend van de Wetenschap naar Sterrenwacht Orion Uden.

Tijdens de open dag van Sterrenwacht Orion in Uden is het mogelijk om bij helder weer de zon nader te bekijken. Dit kan door middel van de zonneprojectiemethode waarbij je door een speciale zonnetelescoop zelfs zonnevlammen kan zien die dan aanwezig zijn.

En ’s avonds zijn er bij Sterrenwacht Orion schitterende najaars sterrenbeelden te zien en kan je bijvoorbeeld ook het Andromeda sterrenstelsel bekijken. Uiteraard passeren er ook andere hemelobjecten de revue, met speciale aandacht voor de lage zuidelijke hemel. Bij gunstige omstandigheden kan je de planeet Mars en Saturnus zien.

Het kan fris worden, dus warme kleding wordt aangeraden.

Weekend van de Wetenschap 2019

Ga op 5 en 6 oktober backstage bij bedrijven, onderzoeksinstituten, universiteiten, musea, sterrenwachten en ziekenhuizen om live wetenschap en technologie te beleven. Iedereen van jong tot oud krijgt de unieke kans de wereld van wetenschap en technologie te beleven. Doe mee met unieke en exclusieve activiteiten zoals proefjes, experimenten, demonstraties, open dagen, tentoonstellingen en meer. Kom op plekken die normaal niet toegankelijk zijn!

Datum

zaterdag 5 oktober 2019 van 12:00 tot 14:30
zaterdag 5 oktober 2019 van 20:00 tot 23:00

Prijs

Gratis

Deze activiteit is onderdeel van:

Locatie

Bertrandhof 62 5404 MD, Uden Nederland

Contact

+31 (0)6 51 01 52 63