De wondere wereld van sterren Dag van de Wetenschap 2019

Voor jongeren en volwassenen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
Kijk naar de zon door een zonnetelescoop, voorspel het weer en leer hoe het kan dat je mobiel kunt bellen en internetten. Tijdens de Dag van de Wetenschap 2019 is er genoeg te doen bij Volkssterrenwacht Mira.

Op het programma staat een bezoek aan het waarnemingsterras waar je oog in oog komt te staan met de fraaie collectie telescopen. Bij helder weer is het mogelijk om met zonnetelescopen naar de zon te kijken. Kijk in detail naar zonnevlekken, protuberansen en filamenten. Op het terras staan ook een weerstation en andere instrumenten, waarvan medewerkers van Mira graag uitleggen hoe zij werken.

Programma

Doorlopend experimenten, het waarnemingsterras, radioamateurclub van Grimbergen
11:30 en 14:30 uur Lezing over de tabel van Mendeljev

Binnen staan talrijke maquettes en experimenten opgesteld naast de tentoonstellingen en multimedia-opstellingen. Speciaal voor de Dag van de Wetenschap geven vrijwilligers, verspreid over de dag, een aantal workshops en demonstraties gegeven bij de bewegingsexperimenten. Ook is er een lezing ‘Wat de tabel van Mendeljev voor de sterrenkunde betekent en vice versa’. Voor de allerkleinsten is er een zoektocht naar buitenaardse wezentjes. Op verkenning in de wereld van de radiocommunicatie

Ook dit jaar is de radioamateurclub van Grimbergen ter gelegenheid van de Dag van de Wetenschap present op MIRA met een indrukwekkende stand. De bezoekers kunnen kennismaken met hoe radiocommunicatie concreet tot stand komt via enkele eenvoudige principes en gesofisticeerde technologie.

Prijs

Regulier €3,-
Kinderen t/m 10 jaar Gratis
Dag van de Wetenschap

De Dag van de Wetenschap is het grootste wetenschapsevenement in Vlaanderen en Brussel. Deze dag richt de spots op álles wat met wetenschap en technologie te maken heeft. Enthousiaste wetenschappers uit tal van bedrijven, universiteiten, hogescholen, musea, doe-centra, sterrenwachten en onderzoeksinstellingen bewijzen het je graag. Bereid je voor op verrassende demonstraties, boeiende verhalen én leuke experimenten. Want niet alleen is alles wetenschap, iedereen is ook wetenschapper.

Datum

zondag 24 november 2019 van 10:00 tot 18:00

Prijs

€ 3,00

Deze activiteit is onderdeel van:

Locatie

Abdijstraat 22 1850, Grimbergen België

Contact

+32 (0)22 69 12 80