De wondere wereld van neutrino's Lezing door Gerco Onderwater

Voor jongeren en volwassenen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
Lezing over de wondere wereld van neutrino's. De bijna onmogelijk te detecteren spookdeeltjes hebben het begrip van de elementaire natuurkunde danig op de proef gesteld en geven inzicht in een aantal verrassende nieuwe fenomenen.

In de tijd die je nodig had om bovenstaande tekst te lezen, zijn er al ontelbaar hoeveelheden neutrino’s je om de oren gevlogen en dwars door je heen gegaan zonder dat je er ook maar iets van gemerkt hebt. Tegen de tijd dat dit tot je doorgedrongen is en je nu bij het midden van deze zin bent aanbeland, zijn ze al dwars door de aarde heen gegaan en vervolgen hun weg verder de ruimte door.

KM3NeT

Het detecteren van deze ongrijpbare spookdeeltjes heeft dan ook de nodige voeten in aarde. Of beter gezegd: onder de aarde. En onder water. Gerco Onderwater, als deeltjesfysicus verbonden aan de Rijksuniversiteit Groningen en actief bij het deeltjeslab van CERN, vertelt in deze lezing over neutrino’s, hoe deze spookdeeltjes te detecteren zijn en de effecten van de opgedane kennis met betrekking tot onze inzichten in de elementaire natuurkunde; en nieuwe verrassende fenomenen.

Datum

vrijdag 12 oktober 2018 van 19:45 tot 22:00

Prijs

Gratis

Locatie

't Vinkhuys Diamantlaan 94 9743BJ, Groningen Nederland