De wetteloze ruimte binnen de wet Lezing door Martijn Boven

Voor jongeren en volwassenen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
In dit filosofisch café vertelt Martijn Boven over de 'Homo Sacer', een figuur uit het Romeinse recht dat zowel binnen als buiten de wet valt.

De Italiaanse filosoof Giorgio Agamben richt zich in een groot deel van zijn werk op de figuur van de ‘Homo Sacer’. Deze lezing laat zien hoe Agamben deze Romeinse figuur gebruikt om hedendaagse situaties te analyseren waarin sprake is van een wetteloze ruimte binnen de wet, zoals in het vluchtelingkamp of in detentiecentra voor mensen zonder legale verblijfstatus. Verteller Martijn Boven is zowel in de filosofie als literatuurwetenschap onderlegd.

Over de spreker

Dr. Martijn Boven heeft zowel (geschiedenis van de) filosofie als literatuurwetenschap gestudeerd en is gepromoveerd op een proefschrift waarin deze twee disciplines samenkomen: ‘Metaphor and Metamorphosis: Paul Ricoeur and Gilles Deleuze on the Emergence of Novelty’.

Hij is als docent verbonden aan de Rijksuniversiteit Groningen, University College Groningen en Academie Minerva. Momenteel werkt hij aan een project over misleiding en bedrog als pedagogische instumenten: ‘The Incognito and the Mask: Søren Kierkegaard, Friedrich Nietzsche and the Pedagogy of Deception’.

Prijs

Regulier € 6,50
Studenten € 5,-

Datum

dinsdag 17 december 2019 van 20:00 tot 22:15

Prijs

€ 6,50

Locatie

Schimmelpenninck Huys Oosterstraat 53 9711 NR, Groningen Nederland

Contact