De wereld van sterren en planeten Landelijke sterrenkijkdagen

Voor iedereen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
Na een paar maanden dicht te zijn geweest, heropent de Volkssterrenwacht Orion tijdens de Landelijke Sterrenkijkdagen. Kijk door de telescopen naar het heelal, maak een foto van de sterren met je telefoon en leer meer over het universum.

De telescopen in de koepelruimte hebben een aantal maanden stilgestaan, maar ze draaien weer en zijn klaar voor de Landelijke Sterrenkijkdagen. Tuur door deze grote telescopen naar het heelal, waar je bij helder weer de maan met al zijn kraters kunt zien. Maak via de telescoop een foto met je camera of telefoon als uniek aandenken aan deze avond.

Naast de grote telescopen in de koepelruimte, staan er ook een aantal kleinere exemplaren op het dakterras. Hier kun je bij helder weer kijken naar de maan, sterrenhopen zoals de Plejaden, sterrennevels (waaronder de Orionnevel) en geven vrijwilligers van de Volkssterrenwacht uitleg over sterrenbeelden.

Volkssterrenwacht Orion

Programma

Op beide dagen volg je in het planetarium verschillende presentaties over het heelal en de ruimtevaart, sterrenbeelden, de maan, planeten en de actuele sterrenhemel.

Neem een kijkje in de expositieruimte en beleef de wereld van sterrenkunde, ruimtevaart en geologie. Hier is ook de collectie van meteorieten, mineralen en fossielen te bewonderen.

Hou je meer van zelf dingen doen? Maak dan een interactieve reis door het heelal via een groot touchscreen, doe onder begeleiding van medewerkers van Orion natuurkundige proefjes en leer alles over breking van licht, statische elektriciteit en magnetisme.

Op zondagmiddag is de telescoop voorzien van een speciaal zonnefilter, bij helder weer kun je kijken naar de zon en haar zonnevlammen.

Landelijke Sterrenkijkdagen

Tijdens de Landelijke Sterrenkijkdagen ben je op meer dan 60 locaties door heel Nederland welkom om de sterrenhemel te bewonderen. Kijk door een grote of kleine telescoop of leer meer over het universum in een lezing.

Datum

zondag 25 februari 2018 van 13:00 tot 17:00
zaterdag 24 februari 2018 van 19:00 tot 22:00

Prijs

Gratis

Deze activiteit is onderdeel van:

Locatie

Streekbospaviljoen, 1e verdieping Veilingweg 21B 1611 BN, Bovenkarspel Nederland

Contact

+31 (0)6 48 85 04 45