De wereld van planten en kruiden Kindercolleges najaar 2017

Voor kinderen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
De MuseumJeugdUniversiteit gaat weer van start. In vier lezingen in de Hortus Botanicus Leiden leer je alles over de wondere wereld van planten en kruiden. Zouden ze denken? En hoe reizen ze?

Tientallen musea organiseren colleges voor nieuwsgierige kinderen van 8 t/m 12 jaar. Echte wetenschappers en experts vertellen je alles over je favoriete onderwerpen, zoals ridders, mummies, dinosaurussen en planeten. Wil je daarover meer te weten komen dan je op school leert? Dan is de MuseumJeugdUniversiteit echt iets voor jou!

Colleges

Kunnen planten denken?
Zondag 10 september
Als je naar planten kijkt zie je meestal niet veel actie. Toch kunnen ze op hun eigen manier voelen, zien, ruiken en zelfs elkaar berichten sturen. Zijn planten slimmer dan je wist? Sanne van Gammeren praat je bij.

Hoe reist een plant?
Zondag 08 oktober
Planten gebruiken allerlei trucs om te zorgen dat hun zaadjes ergens anders komen. Heb jij wel eens struiken zien vliegen? De papaverratelaar geprobeerd? Maanzaad ontdekt? Prof. dr. Peter van Welzen weet er alles van.

Hoe werken je ogen?
Zondag 12 november
Al die mooie bloemen in de Hortus, natuurlijk geef je je ogen goed de kost. Maar hoe zie je eigenlijk, en wat gebeurt er als je ogen niet werken zoals ze zouden moeten? Dr. Hennie Völker is hoogleraar oogheelkunde en weet precies hoe je ogen werken.

Wie bepaalt wat wintersmaken zijn?
Zondag 10 december
Als je aan lekkere winterdingen denkt, denk je vast aan speculaasjes, kruidkoek en suikergoed. Maar vraag je je dan ook wel eens af waarom je dat juist in de winter eet? Drs. Fred Weber is Hortus-imker en weet er alles van.

Inschrijven

Voor deze colleges is inschrijven verplicht via de website. Je reserveert voor €20,- een plaats voor de gehele collegereeks.

MuseumJeugdUniversiteit

Verschillende musea organiseren ieder half jaar een reeks colleges, speciaal voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar. De colleges duren een uur en hebben altijd een leuk, gek, bijzonder of spannend onderwerp dat betrekking heeft op het collectiegebied van het museum. De sprekers zijn wetenschappelijk medewerkers van het museum, wetenschappers uit de academische wereld of experts uit het vakgebied. Dit zijn inspirerende mensen, die waanzinnig veel over hun onderwerp weten! Je krijgt tijdens de colleges dan ook de mogelijkheid hen het hemd van het lijf te vragen.

Datum

zondag 10 december 2017 van 14:00 tot 15:00
zondag 12 november 2017 van 14:00 tot 15:00
zondag 8 oktober 2017 van 14:00 tot 15:00
zondag 10 september 2017 van 14:00 tot 15:00
Toon alle data

Prijs

€ 20,00

Deze activiteit is onderdeel van:

Locatie

Rapenburg 73 2311 GJ, Leiden Nederland

Contact

+31 (0)71 52 77 249