De wereld van media en techniek Kindercolleges

Voor kinderen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
De MuseumJeugdUniversiteit gaat weer van start. In drie lezingen in Stadhuismuseum Zierikzee leer je alles over de wereld achter de schermen van verschillende media.

Je komt er hele dagen mee in aanraking, van het nieuws op tv tot de verhalen op sociale media of spelletjes op je telefoon. Hoe ziet het de mediawereld er nou achter de schermen uit? En hoe ging dat vroeger? Kun je van spelletjes leren? Hoe schrijf je nou een pakkend krantenartikel? En hoe lieten mensen zich zien voordat sociale media er was? Je krijgt het antwoord in deze collegereeks.

Colleges

Waren standbeelden de eerste versie van facebook?
24 maart 2019
Je ouders gebruiken vast weleens Facebook. Maar hoe ging dat in bijvoorbeeld de tijd van de Romeinen? Toen was er natuurlijk nog geen internet. Het was lastig om jezelf aan heel veel mensen te laten zien. De keizers en rijken van toen wilden zo veel mogelijk gezien worden, maar hoe deden ze dat? En hoe kon je nou herkennen wie er was afgebeeld? Waren standbeelden een vroegere vorm van de selfie? Ontdek het in dit college gegeven door dr. Helle Hochscheid. Zij is professor aan de University College Roosevelt in Middelburg en weet heel veel van beelden uit de oudheid.

Kun je het gedrag van mensen beïnvloeden met spelletjes?
28 april 2019
Gamification
is een woord wat je vast nog niet eerder hebt gehoord. Wat betekent dat dan? Gamification is het toevoegen van spelletjes in het dagelijkse leven. Zo maak je de saaie taken zoals de afwas doen of je huiswerk maken een stuk leuker. Holle Bolle Gijs in de Efteling is een goed voorbeeld. Deze prullenbakken maken het namelijk een stuk leuker om je afval weg te gooien. Maar kun je met spelletjes ook echt problemen oplossen? Kun je via een spelletje leren lopen? Kun je het gedrag van mensen beïnvloeden met spelletjes? Kun je leren door te spelen? In dit college vertelt Horst Streck, expert in de Gamification branche, jullie alles over de kracht van spelletjes. Speel je mee?

Hoe schrijf je een pakkende tekst voor een krant?
19 mei 2019
Tijdens dit college ga je onder leiding van PZC-journalist Hans Puik aan de slag met het schrijven van een tekst voor in de krant. Want hoe werkt dat nou precies? Hoe kom je aan een onderwerp? En hoe schrijf je een pakkende tekst? Wat is nou de opbouw? En hoe kom je op een pakkende titel? Hans kan je dit allemaal uitleggen. Een interactief college, waarin je ook zelf aan de slag gaat.

Inschrijven

Voor deze colleges is inschrijven verplicht via de website.
Je reserveert voor €15,- een plaats voor de gehele collegereeks.

MuseumJeugdUniversiteit voorjaar 2019

Verschillende musea organiseren ieder half jaar een reeks colleges, speciaal voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar. De colleges duren een uur en hebben altijd een leuk, gek, bijzonder of spannend onderwerp dat betrekking heeft op het collectiegebied van het museum. De sprekers zijn wetenschappelijk medewerkers van het museum, wetenschappers uit de academische wereld of experts uit het vakgebied. Dit zijn inspirerende mensen, die waanzinnig veel over hun onderwerp weten! Je krijgt tijdens de colleges dan ook de mogelijkheid hen het hemd van het lijf te vragen.

Datum

zondag 19 mei 2019 van 13:30 tot 14:30
zondag 28 april 2019 van 13:30 tot 14:30
zondag 24 maart 2019 van 13:30 tot 14:30
Toon alle data

Prijs

€ 15,00

Deze activiteit is onderdeel van:

Locatie

Meelstraat 6-8 4301EC, Zierikzee Nederland

Contact

+36(0)11 45 44 64