De wereld beschimmelt Lezing door prof. dr. Han Wösten

Voor volwassenen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
Van schimmels kun je duurzame materialen maken. Prof. dr. Han Wösten vertelt over zijn schimmelonderzoek in het Amsterdamse Paradiso.

Als je schimmeldraden in bijvoorbeeld zaagsel laat groeien, krijg je een composiet met bepaalde eigenschappen. Er zijn talloze mogelijkheden, afhankelijk van voedingsbodem, groeiwijze en patroon: rubberachtig flexibel, stevig paddestoelenplastic of leerachtig, maar ook kurk of lijmachtig materiaal. En van dat biologisch gekweekte en afbreekbare materiaal kun je meubels, verpakkingen, kleding en kunst maken.

Schimmels

De schimmel heeft last van een slecht imago, maar speelt tegelijkertijd een belangrijke rol in de natuur en landbouw. Lees meer over dit ondergewaardeerde organisme in het thema ‘Schimmels’ op NEMO Kennislink.

Prijs

Regulier € 12,50
Vrienden van Verstegen & Stigter € 10,-
Leden VPRO € 10,-
Studenten € 5,-

Tickets

Kaarten voor deze lezing zijn te koop via de website

Paradisolezingen 2019

In de Paradisolezingen 2019 gaan acht topwetenschappers in op het creëren van een nieuwe natuur, met alle medische en ethische gevolgen van dien.

De Paradisolezingen worden georganiseerd door Verstegen & Stigter culturele projecten en Paradiso en worden mede mogelijk gemaakt dankzij bijdragen van NEMO Kennislink, de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen, de Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen, Museum Boerhaave en de VPRO.

Datum

zondag 31 maart 2019 van 11:00 tot 13:00

Prijs

€ 12,50

Deze activiteit is onderdeel van:

Locatie

Weteringschans 6-8 1017 SG, Amsterdam Nederland

Contact

+31 (0)20 626 45 21

Organisatie