De Vooruitgang Vaste tentoonstelling

Voor iedereen
In deze vaste tentoonstelling wordt de ontwikkeling van hout naar industrieel gefabriceerd staal in de 19[^e^] eeuw weergegeven.
Wikimedia Commons

Hout is lange tijd een onmisbare grondstof en een van de pijlers van de Zuid-Hollandse economie. Het wordt overal voor gebruikt: heipalen, huisraad, molens, schepen, vloeren, dakconstructies, wijnvaten, kerkbanken. In de 19e eeuw komt daar verandering in. Hout maakt plaats voor staal en er verrijzen grote werkplaatsen en fabrieken. Die produceren bruggen, scheepsonderdelen, brandkasten en sloten. Nu zijn de scheepsbouw en de bagger- en metaalindustrie nog steeds belangrijk voor de regionale en Nederlandse economie. In De Vooruitgang zie je de ontwikkeling van hout naar staal van heel dichtbij.

Themawandeling

Na een bezoek aan Het Hof van Nederland is bij de balie een gratis themawandeling te verkrijgen over Dordrecht als handelsstad aan het water.

Toegankelijkheid

Het Hof van Nederland is een oud gebouw. Hierdoor is het minder toegankelijk voor mindervaliden en mensen die slecht ter been zijn. Een speciale ‘Liftroute’ maakt het mogelijk vrijwel alles te zien.

Prijs

Regulier €10,-
13 t/m 18 jaar €3,50
Kinderen tot 13 jaar Gratis
CJP, studenten vanaf 19 jaar €4,-
Museumkaart Gratis

Openingstijden

Maandag Gesloten
Dinsdag t/m zondag 11:00 – 17:00 uur

Datum

vanaf dinsdag 28 april 2015