De verhalende mens Lezing door Roel Willems

Voor volwassenen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
In de serie lezingen ‘Creatief met taal’ gaan drie wetenschappers in op anarchie in schrijftaal. Deze lezing staat in het teken van verbeelding tijdens lezen.

Wie leest, verbeeldt. We stellen ons voor wat er in een verhaal gebeurt, zien de gezichten van personages, voelen mee met hun vreugde of verdriet. Maar hoe draagt verbeelding bij aan onze leeservaring? En maakt het uit wat je je voorstelt tijdens het lezen? In deze lezing verkennen we wetenschappelijk onderzoek naar de belevingswereld van lezers en hoe deze van invloed is op de waardering van verhalen.

Creatief met taal

Taal kan verbinden, taal kan scheiden. Taal kan leiden tot beter begrip of juist verwarring veroorzaken. Door middel van taal proberen wij ons met elkaar te verstaan. En dan is er de taal van de literatuur. Een schrijver – of het nu gaat om proza of om poëzie – schept een eigen werkelijkheid in taal, zoals een schilder dat doet met verf en een componist met klank. In de serie lezingen draait het om taal en creativiteit.

Drie wetenschappers gaan in op anarchie in schrijftaal, verbeelding tijdens literair lezen en de taal van poëzie.

Over de spreker

Roel Willems is onderzoeker aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Hij doet onderzoek naar wat er omgaat in lezers tijdens literair lezen.

Prijs

Regulier € 14,50
Studenten € 5,50
Vrienden van Verstegen & Stigter € 10,50

Tickets zijn verkrijgbaar via de website.

Datum

zondag 10 november 2019 vanaf 9:30

Prijs

€ 14,50

Locatie

Paradiso Weteringschans 6-8 1017 SG, Amsterdam Nederland

Contact

Organisatie