De Uitvinders in je klas Educatief programma voor het basisonderwijs

Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
In dit educatieve programma voor het basisonderwijs laten De Uitvinders kinderen hun affiniteit met techniek ontdekken. Prachtige verhalen en speelfilms nemen hen mee op avontuur, de beste inspiratiebron om de wereld van techniek in te stappen.

Dit is een educatief programma voor het basisonderwijs. Bekijk de overzichtspagina van De Ontdekfabriek voor alle regulier toegankelijke activiteiten.

Met behulp van de aansprekende lesprogramma’s van De Uitvinders of – zoals De Ontdekfabriek ze liever noemt – ‘Avonturenpakketten’, kunnen kinderen zelf ontdekken en onderzoeken, zelf creëren en zelf presenteren. Dit zijn de uitgangspunten om kinderen te boeien en te blijven boeien. Dat geldt ook voor de leerkrachten, die alle benodigde handvatten krijgen aangereikt en niet technisch onderlegd hoeven te zijn.

Programma’s

Groep 3/4: De Uitvinders en De Beestenbende Vier gemaskerde kinderen beleven avonturen in een heel bijzondere tuin. Samen vormen ze de Beestenbende. Als een van de leden moet verhuizen bouwen ze een huttenhuis. Alles dreigt door de regen letterlijk in het water te lopen. Maar de Beestenbende bedenkt een slimme oplossing. Een verhaal uit de natuur, dat gaat over samenwerken, hutten bouwen en techniek.

Groep 5: De Uitvinders in Afrika Een meisje gaat met haar familie in Afrika wonen. Ze ontmoet een jongetje dat haar leert hoe je zelf speelgoed maakt.

Groep 6: De Uitvinders en De Verdronken Rivier Een groep jongeren gaat op zoek naar de bron van de rivier, nadat die ineens is drooggevallen. Tijdens hun reis hebben ze al hun vindingrijkheid nodig!

Groep 7 De Uitvinders en Het Verborgen Oog Een schip vol met uitvindingen gaat op weg naar de Wereldtentoonstelling in Shanghai. De jonge avonturier Luuk is stiekem aan boord geklommen. Als het schip zinkt zorgen Luuk en zijn maatje Dolf de dolfijn dat ze weten te overleven op een verlaten eiland.

Groep 8: De Uitvinders en Het Zonnewiel De jonge uitvinder Sibrand gaat op zoek naar een groene energiebron voor zijn elektrische auto. Dankzij een bijzonder meisje uit het circus weet hij die uiteindelijk te vinden.

Lesbrieven met doe-opdrachten

Voor deze educatieve programma’s zijn verschillende gratis lesbrieven met verhalen beschikbaar. Deze lesbrieven zijn goed voor ongeveer 9 uur lesstof en een open opdracht waarvoor docenten zelf de te besteden tijd kunnen bepalen. De lesbrieven worden op aanvraag verstuurd.

Ook kun je kiezen voor bijbehorende materiaalpakketten. Ieder materiaalpakket is bedoeld voor een klas met maximaal 30 leerlingen en bevat de meeste benodigde materialen, met uitzondering van een aantal spullen die je zelf gemakkelijk kunt verzamelen.

Leerdoelen

Deze les sluit aan bij kerndoelen 4, 33, 35, 39, 42, 44, 45, 54, 55 van de kerndoelen primair onderwijs, opgesteld door het ministerie van OC&W.

Prijs

Per klas Maximaal 30 leerlingen €75,-
Materiaalpakket Per klas €75,-

Inschrijven

Dit programma is geschikt voor kinderen uit groep 3 t/m 8 van het basisonderwijs. Kijk voor meer informatie en reserveringen op de website

Datum

zondag 4 september 2016 t/m zaterdag 1 juli 2017

Prijs

€ 75,00

Locatie

Deze activiteit is online

Organisatie