De uitvinder van de natuur Lezing

Voor jongeren en volwassenen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
Andrea Wulf beschrijft in haar boek de gedurfde expedities van Alexander von Humboldt en geeft op toegankelijke wijze inzicht in zijn baanbrekende onderzoek naar de wijze waarop het landschap zich op verschillende continenten heeft gevormd.

Alexander von Humboldt (1769-1859) was een moedige ontdekkingsreiziger en de bekendste wetenschapper van zijn tijd. Hij had een grote honger naar avontuur en ontdekkingen, hij beklom de hoogste vulkaan ter wereld, reisde door Siberië, waar de bevolking aan miltvuur leed en deed onderzoek in de meest afgelegen gebieden. Met zijn ideeën was hij zijn tijd ver vooruit. Humboldt wist toen al dat menselijk ingrijpen wel degelijk effect heeft op het klimaat. Zijn gedachten vormden een inspiratiebron voor de naturalist Darwin, de vrijheidsstrijder Simón Bolivár, de dichter Wordsworth en de schrijver Thoreau.

Deze lezing wordt gegeven door schrijfster Andrea Wulf, winnares Engelse Costa literatuurprijs. Zij schreef het boek De uitvinder van de natuur. Het avontuurlijke leven van Alexander von Humboldt.

Prijs

Regulier € 24,50
Artis-leden € 4,50
Studenten € 7,-

Tickets

Kaarten voor de activiteit zijn te koop via de website.

Voertaal

De voertaal van deze lezing is Engels.

Datum

zondag 29 mei 2016 van 12:00 tot 14:00

Prijs

€ 24,50

Locatie

Plantage Kerklaan 38-40 1018 CZ, Amsterdam Nederland

Contact

020 5233 670

Organisatie