De Trukendoos Educatief programma voor speciaal onderwijs

Educatief programma voor visueel beperkte leerlingen van het (speciaal) basisonderwijs. De leerlingen ontdekken door te voelen dat elk dier zijn eigen aanpassingen heeft. Het is een bijzondere les omdat veel materiaal mag worden aangeraakt.

Dit is een educatief programma voor het (speciaal) basisonderwijs Bekijk de overzichtspagina van het Natuurhistorisch Museum Rotterdam voor alle regulier toegankelijke activiteiten.

Dieren hebben in de loop der tijd allerlei trucjes ontwikkeld om te overleven. Sommige dieren hebben een dikke vacht voor warmte, of kussentjes op hun poten zodat prooidieren hen niet horen aankomen. Bij dozen met verschillende thema’s (poten, snavels, geluiden, huid, gebitten) voelen de leerlingen allerlei voorwerpen en ontdekken ze hoe elk dier anders is aangepast aan zijn omgeving.

Het Natuurhistorisch Museum Rotterdam

Leerdoelen

Deze les sluit aan bij kerndoelen 1, 40, 41 en 56 van de kerndoelen primair onderwijs, opgesteld door het ministerie van OC&W.

Prijs

Per leerling € 2,-
Begeleiders Gratis

Openingstijden

Maandag Gesloten
Dinsdag t/m zondag 11:00 – 17:00 uur

Inschrijven

Deze museumles is geschikt voor visueel beperkte leerlingen uit alle groepen van het (speciaal) basisonderwijs. Kijk voor meer informatie en reserveringen op de website.

Datum

vanaf vrijdag 22 juli 2016 van 11:00 tot 17:00

Prijs

€ 20,00

Locatie

Westzeedijk 345 3015 AA, Rotterdam Nederland

Contact

+31 (0)10 436 42 22