De traanjagers Boekbespreking door Anne-Goaitske Breteler

Voor volwassenen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
Deze boekbespreking van 'De traanjagers' door Anne-Goaitske gaat om herinneringen van naoorlogse walvisvaders.

Als scholier werkte Anne-Goaitske in café ‘De Bûnte Bok’ in het Friese dorpje Lioessens, voorheen een walvisvaarderscafé. De ornamenten in het café en de sterke verhalen en bijnamen van de stamgasten maakten dat ze gefascineerd raakte door het recente walvisvaartverleden. Zij bezocht een handvol nog levende walvisvaarders thuis, en beschrijft op stilistisch fraaie wijze de herinneringen die zij op hoge leeftijd nog hebben. Deze verhalen zijn gebundeld in het boek De traanjagers. In deze lezing vertelt ze over haar boek.

Breteler bezocht een handvol nog levende walvisvaarders thuis, en beschrijft de herinneringen die zij op hoge leeftijd nog hebben. De sfeer aan boord, de achtergronden en motieven van de vaarders, en de avonturen in de havens die onderweg werden aangedaan passeren de revue. Evenals de walvisjacht zelf. Maar ook de twijfel en ambivalentie die tot op de dag van vandaag als een schaduw over deze jeugdherinneringen hangen.

Amsterdam University Press

Prijs

Deze boekbespreking is gratis toegankelijk in combinatie met een geldig entreebewijs voor het Natuurhistorisch Museum Maastricht

Regulier € 7,-
Kinderen t/m 4 jaar Gratis
Kinderen van 5 t/m 17 jaar € 4,50
65+ € 5,-
Studenten en CJP € 6,-
Museumkaart Gratis

Datum

zondag 18 augustus 2019 van 14:30 tot 15:30

Prijs

€ 7,00

Locatie

De Bosquetplein 7 6211 KJ, Maastricht Nederland

Contact

+31 (0)43 350 54 90