De toekomst van de stad Lezingen en debat

Voor jongeren en volwassenen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
Een talkshow over kunst en wetenschap: hoe vullen ze elkaar aan, hoe helpen ze elkaar vooruit, en hoe ziet de toekomst eruit? Deze keer: Amsterdam anno 2100.

Hoe ziet Amsterdam anno 2030 eruit? En anno 2100? Van wie is de stad nu, en later? Onder leiding van Teddy Tops luister je naar het gesprek tussen kunstenaars, architecten en wetenschappers.

Over de sprekers

Yuri Veerman is een kunstenaar, ontwerper en performer die woont en werkt in Amsterdam. Door middel van posters, boeken, video’s, websites, campagnes, vlaggen of performances vertelt Veerman ogenschijnlijk eenvoudige verhalen over een wereld die steeds complexer wordt. Veerman ziet zichzelf als een disruptor: iemand die bestaande normen en ideeën bevraagt door te spelen met onze verwachtingen.

In het voorjaar van 2019 maakte hij een poster met een portret van prins Bernhard van Oranje-Nassau, Van Vollenhoven, neef van koning Willem-Alexander, erop. ‘Nu in Amsterdam: de Prins met 349 huizen. Geen sprookje’, staat erop. Prins Bernhard is succesvol ondernemer en een grote speler op de Amsterdamse vastgoedmarkt. Eind 2017 onthulde het Het Parool dat Bernhard Jr. (mede)eigenaar is van 349 panden in Amsterdam, zowel privé als via bv’s. Daarmee is de prins een van de grootste investeerders op de hoofdstedelijke woningmarkt. En dat deugt niet, vindt Veerman

Massih Hutak is muzikant en schrijver. In 2011 publiceerde hij de roman ‘Toen God nog in ons geloofde’. Daarnaast schreef hij onder andere voor de Volkskrant, Het Parool, Das Magazin, De Correspondent en is hij columnist (druktemaker) voor De Nieuws BV. Vanaf 2012 gaf hij Nederlands en Maatschappijleer op een vmbo-school in Amsterdam-Noord. In 2016 stopte hij met zijn werk als leraar om zich te kunnen richten op zijn muziek. Datzelfde jaar kwam zijn eerste EP ‘ERROR’ uit. Hutak werd door Het Parool uitgeroepen tot 1 van de 17 jonge creatieve talenten van 2017.

Cody Hochstenbach is stadsgeograaf en postdoctoraal onderzoeker in stedelijke geografie aan de Universiteit van Amsterdam, gespecialiseerd in sociale en ruimtelijke ongelijkheden op de woningmarkt en in steden. In 2017 verdedigde hij zijn proefschrift ‘Inequaltiy in the gentrifying European city’ Cum Laude en ontving in 2019 de NWO VENI-beurs, een belangrijke beurs voor net gepromoveerde wetenschappers.

Najah Aouaki is urban strateeg, econoom en creatief entrepreneur die streeft naar een inclusieve stad. In haar werk probeert ze toegankelijke programma’s te creëren voor meer diverse doelgroepen en probeert innovaties te implementeren op het gebied van ondernemerschap.

Tickets

Kaarten zijn te koop via de website

Datum

dinsdag 19 november 2019 van 19:00 tot 21:30

Prijs

€ 8,50

Locatie

Paradiso Weteringschans 6-8 1017 SG, Amsterdam Nederland

Contact

+31 (0)20 626 45 21

Organisatie