De toekomst van de maan Lezing door Erik Laan

Voor volwassenen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
Wie gaat de nieuwe maanrace winnen? Ruimtevaartdeskundige Erik Laan vertelt je meer over de toekomst van de maan.

Wie gaat de nieuwe maanrace winnen? Worden het wederom de Amerikanen die in 2024 de eerste vrouw en de volgende man op de Maan willen zetten? Dit is bij lange na nog geen uitgemaakte zaak. In deze lezing hoor je meer over de toekomst van en op de maan. De kansen zijn aanzienlijk dat de toxische regering van President Trump de extra miljarden die nodig zijn niet voor elkaar gaat krijgen.

Het Europese ruimtevaart agentschap ESA zit voorlopig in het bootje met de Amerikanen. Zij ontwikkelen de service module voor het Orion ruimteschip en werken mee met het Gateway ruimtestation, dat in een baan om de Maan moet gaan komen. Maar hoe zit het met de kansen van de Chinezen? Die volgen een minutieus plan en er wordt gezegd dat 2028 hun targetjaar is voor de eerste Taikonauten op de Maan. Of wordt het toch een commerciële aangelegenheid. Zowel Jeff Bezos met Blue Origin als Elon Musk hebben straks de capaciteiten om de Maan te bereiken. Maar wat wordt hun business plan?

Over de spreker

Erik Laan is afgestudeerd aan de Vrije Universiteit Amsterdam (Natuurkunde), en heeft gewerkt bij SRON, Airbus Defence & Space en TNO. Sinds 2013 is hij een onafhankelijke consultant voor de ruimtevaart industrie via zijn bedrijf Eye on Orbit.

Prijs

Regulier € 7,-
Kinderen t/m 15 jaar € 3,50
Vrienden van het NRM € 3,50

Toegangskaarten zijn uitsluitend verkrijgbaar aan de balie van Aviodrome.

Aanmelden

Aanmelden voor deze lezing is gewenst via e-mail.

Na de lezing is er voor geïnteresseerden gelegenheid tot een rondleiding in de tentoonstelling.

Datum

zaterdag 7 december 2019 van 10:30 tot 12:30

Prijs

€ 7,00

Locatie

Pelikaanweg 50 8218 PG , Lelystad Airport Nederland