De Storm Vaste tentoonstelling

Voor iedereen
In deze vaste tentoonstelling wordt weergegeven hoe Nederland de afgelopen eeuwen omging met watersnoodrampen.

Regelmatig wordt Nederland geteisterd door stormen. Zo zet in 1421 de Sint-Elisabethsvloed alles op zijn kop en zit de Watersnoodramp van 1953 – de ergste natuurramp van de 20e eeuw – nog in het collectieve geheugen. Bij de Sint-Elisabethsvloed braken de dijken van de toenmalige Groote of Hollandsche Waard door. Het duurde nog tientallen jaren voor het gehele gebied onder water stond en de Biesbosch met zijn kreken en riet gevormd werd.

Nederland beschermd Na de Watersnoodramp van 1953 werden in Nederland vergaande maatregelen genomen. Het duurde tot eind 1953 voordat alle dijken weer gedicht waren in Nederland. Op 18 februari 1953 werd er al een commissie gemaakt die over plannen moest nadenken om de dijken te verbeteren. Daaruit kwam het Deltaplan. Er kwam een stormvloedkering in de Nieuwe Waterweg, deze was groter en ingewikkelder dan die van de Oosterschelde. In 1997 was het Deltaplan uiteindelijk voltooid en was Nederland goed beschermd tegen de zee.

Themawandeling

Na een bezoek aan Het Hof van Nederland is bij de balie een gratis themawandeling te verkrijgen over Dordrecht als handelsstad aan het water.

Toegankelijkheid

Het Hof van Nederland is een oud gebouw. Hierdoor is het minder toegankelijk voor mindervaliden en mensen die slecht ter been zijn. Een speciale ‘Liftroute’ maakt het mogelijk vrijwel alles te zien.

Prijs

Regulier €10,-
13 t/m 18 jaar €3,50
Kinderen tot 13 jaar Gratis
CJP, studenten vanaf 19 jaar €4,-
Museumkaart Gratis

Openingstijden

Maandag Gesloten
Dinsdag t/m zondag 11:00 – 17:00 uur

Datum

vanaf dinsdag 28 april 2015