De reis Vaste tentoonstelling

De reis is een tentoonstelling over het boeiende leven van dieren en planten met een vette knipoog naar de mens. Tijdens de reis kun je veel doen en zien, zoals meefietsen met reizende dieren, terug kruipen in de baarmoeder, een dansje leren of kijken wie het sterkste of het slimste is.

De tentoonstelling bestaat uit vier zalen: ‘Hoezo seks?’, ‘Van hot naar her’, ‘Spelenderwijs/Kikker’ en ‘Uitsterven’. Alle zalen zijn met elkaar verbonden door een heuse trein die je telkens naar een ander station in het leven brengt.

Hoezo seks? In Hoezo seks? stuit je direct op een paar levensechte, parende leeuwen. Verderop krijg je de kans om penissen van onder andere een neushoorn, varken en een walrus eens goed te bekijken. Daarna kruip je terug in de baarmoeder om nog eens het geruststellende gebonk van de moederschoot te ervaren.

Van hot naar her Ieder levend wezen heeft behoefte aan een eigen plekje. Van hot naar her gaat over de zoektocht naar het vinden van een veilig thuis en over de onweerstaanbare drang om te reizen. In de woningen en nesten in het midden van de zaal heeft ieder dier zijn favoriete plekje gevonden. En er is een fietsspel waarop je fietst zover als dieren reizen.

Spelenderwijs / Kikker is hier! In deze tentoonstelling maken onze allerkleinste gasten op speelse wijze kennis met grote zaken als angst, liefde en vriendschap. Kikker en zijn vriendjes zijn dol op spelen, feesten en de natuur. Peuters en hun ouders kunnen zich helemaal uitleven in de wereld van Kikker.

Uitsterven De evolutie kent verschillende uitsterfperioden en dit wordt geïllustreerd met meer dan honderd fossielen. De zaal toont bijzondere stukken uit de collectie, onder andere de Ichtyosaurus en de holenbeer.

Openingstijden

Maandag Gesloten
Dinsdag t/m vrijdag 10:00 – 17:00
Zaterdag en zondag 11:00 – 17:00

Prijs

Regulier € 11,95
0 t/m 3 jaar Gratis
4 t/m 17 jaar €9,95
CJP 13 t/m 17 jaar € 8,95
65+ € 10,95
gratis op vrijdag
CJP vanaf 18 jaar en studenten € 10,95
Museumkaart Vrienden NMB KNNV-leden Tilburg Brabants Landschap Gratis

Datum

vanaf woensdag 1 juli 2015 van 11:00 tot 17:00

Prijs

€ 11,95

Locatie

Spoorlaan 434 5038 CH , Tilburg Nederland

Contact

+31 13 5353935