De redding van de Hollandse School Debat

Voor volwassenen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
Het is de vooravond van het WK en in tegenstelling tot Saoedi-Arabië, Peru en Panama is Oranje er niet bij. Pieter Zwart nodigt gasten uit met oplossingen om het Nederlandse voetbal weer uit het slop te trekken: analisten die zelden worden gehoord.

De Oranjemannen schipperen, Nederlandse teams presteren buiten de landsgrenzen dramatisch en ondertussen blijven dezelfde opiniemakers dezelfde versleten waarheden uitkramen. Samen met zijn gasten spreekt Pieter Zwart over het geboortemaandeffect in plaats van over het kweken van winnaarsmentaliteit en ze verkiezen een discussie over spelprincipes boven een twistgesprek over scherpte. Maak kennis met een inhoudelijke discussie over de Hollandse School. Zwart spreekt o.a. met voormalig Ajax-trainer Peter Bosz, over zijn kijk op de Hollandse School en de lessen uit het buitenland.

Over de sprekers

Pieter Zwart is Sportjournalistiek Talent van het Jaar en schrijver van De val van Oranje, dat 1 juni verschijnt. Hoewel hij zelf maar een jaar gevoetbald heeft, is hij hoofdredacteur bij het vermaarde voetbalblog Catenaccio en trotse aanvoerder van VI Pro.

Hedwiges Maduro speelde vier seizoenen bij Ajax en kende zijn hoogtepunt bij Valencia waar hij in 2008 de Copa del Rey mee won. Vorig seizoen keerde hij terug op de Nederlandse velden bij FC Groningen. Nu analyseert hij o.a. voor Fox Sports de Nederlandse competitie.

Peter Bosz is een Nederlands voetbalcoach en voormalig profvoetballer. Als Ajax-trainer haalde hij de finale van de Europa League en bij Borussia Dortmund maakte hij de eerste maanden indruk met spectaculair en aanvallend spel.

Jeugdtrainer bij NAC Onder-19 Willem Weijs is één van de grootste beloften van het Nederlandse trainersgilde.

Bastiaan Riemersma is hoofd jeugdopleiding Willem II. De Correspondent schreef over hem: “Deze jeugdopleider kijkt radicaal anders naar voetbaltalent (en dat geeft hoop).”

Als manager van de onderzoeksafdeling van de KNVB, genaamd Research & Intelligence is Laura Jonker (1984) betrokken geweest bij verschillende grote projecten van de KNVB, zoals Winnaars van morgen, Het nieuwe pupillen voetbal en De hervorming van de Eredivisie, Jupiler League en KNVB beker.

Frank Heinen won met zijn eerste verhaal in literair wielertijdschrift De Muur in 2009 de Hard Gras Prijs voor het Beste Sportverhaal. Sindsdien schreef hij meer dan 800 sportcolumns voor HP/De Tijd en verder verhalen, interviews, artikelen, columns en recensies voor o.a. de Volkskrant, Studio Voetbal en Vrij Nederland.

Tussen 2008 en 2015 vertolkte Marcel Lucassen een belangrijke rol bij de Duitse voetbalrevolutie. Bij de DFB was hij verantwoordelijk voor de individuele technische en tactische training van de nationale Duitse jeugdteams. Op dit moment is Lucassen technisch directeur bij Al-Nasr, eerder werkte hij onder andere voor Manchester United en 1899 Hoffenheim.

Prijs

Regulier € 12,50
CJP en studenten € 10,-
Stadspas € 10,-

Tickets

Kaarten voor deze activiteit zijn verkrijgbaar via de website.

Datum

woensdag 13 juni 2018 van 20:00 tot 22:00

Prijs

€ 12,50

Locatie

Kleine-Gartmanplantsoen 10 1017 RR, Amsterdam Nederland

Contact

+31 (0)20 553 51 00

Organisatie