De realiteit van superdiversiteit Wetenschapscafé door Peter Scholten

Voor volwassenen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
Prof. dr. Peter Scholten, hoogleraar migratie en diversiteitsbeleid, vertelt over de worsteling van Rotterdam en zijn superdiverse aard.

Of je het nu wil of niet, Rotterdam is een superdiverse stad geworden. Meer dan de helft van de stad heeft een migratieachtergrond, en daarbij gaat het lang niet altijd meer om de ‘klassieke’ migrantengroepen die nog steeds het maatschappelijke debat overheersen. Ook verandert migratie de stad nog steeds; mensen komen niet alleen, maar gaan ook weer; de Rotterdamse bevolking is steeds meer een vlottende bevolking.

Dit biedt uitdagingen zowel als kansen voor de stad. Echter, hoe komt het toch dat de stad zo blijft worstelen met haar superdiverse identiteit? Waarom is Rotterdam een zo onwillige superdiverse stad? Deze bijeenkomst gaat over hoe en waarom Rotterdam een superdiverse stad geworden is, wat dat betekent voor de stad, en hoe we allemaal ons perspectief op de stad zouden moeten bijstellen.

Wetenschapscafé Rotterdam, Wetenschapscafe Rotterdam

Over de spreker

Peter Scholten is hoogleraar migratie en diversiteitsbeleid aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Tevens is hij directeur van het internationale onderzoeksnetwerk IMISCOE op het terrein van migratie en integratieonderzoek. Samen met Paul van de Laar werkt hij aan een nieuw boek over de worsteling van Rotterdam met haar superdiverse aard; deze lezing biedt een sneek preview.

Datum

maandag 28 oktober 2019 vanaf 19:30

Prijs

Gratis

Locatie

Bistro Bar Binnenrotte Hoogstraat 110 3011 PV, Rotterdam Nederland