De race naar de Maan Tentoonstelling, lezing door en sterrenkijken

Voor jongeren en volwassenen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
Tijdens deze lezing in Grimbergen vertelt ruimte-enthousiasteling Koen Geukens over de race naar de maan. Die van vijftig jaar geleden, maar ook die van nu.

Op 21 juli 1969, vijftig jaar geleden, zette Neil Armstrong als eerste een voet op de Maan. De opdracht voor dit avontuur werd in 1961 door president Kennedy gegeven. Het waarom van die opdracht, de gevolgen, de race met de Russen en uiteraard de maanlanding zelf, dat komt in deze voordracht allemaal aan bod. Het gekke is dat er sinds kort een nieuwe race is gestart. En niet zo officieel als ten tijde van president Kennedy. Wie de deelnemers zijn aan die race? En waarom het vijftig jaar geduurd heeft voor we opnieuw naar de maan willen gaan?

Bezoek aan het waarnemingsterras op MIRA
De Astroclub is ook een gelegenheid bij uitstek om Zon, Maan, planeten, sterren en allerlei objecten van de diepere sterrenhemel waar te nemen. Bij helder weer is het de bedoeling om met behulp van de ruime collectie telescopen en verrekijkers waarover Volkssterrenwacht MIRA beschikt kennis te maken met wat er op dat moment aan de sterrenhemel te zien is. Je kunt daarbij zelfs de gloednieuwe 50cm spiegelkijker gebruiken.

Bezoek aan de tentoonstelling op MIRA
Ook de tentoonstelling, verspreid over drie verdiepingen, is opengesteld. Maak kennis met de wondere wereld van de sterrenkunde, ruimtevaart en weerkunde. Er staan veel maquettes en experimenten naast heel wat multimediaal materiaal en infopanelen.

Prijs

Regulier € 6,-
Kinderen € 3,-

Datum

vrijdag 28 juni 2019 van 18:00 tot 22:00

Prijs

€ 6,00

Locatie

Abdijstraat 22 1850, Grimbergen België

Contact

+32 (0)22 69 12 80