Agenda overzicht

De persoonlijkheidspsychologie

Negendelige bijeenkomst

Deze activiteit is helaas geëindigd, bekijk de huidige agenda
Inschrijven is helaas niet meer mogelijk.

In negen colleges geeft dr. Andreas Wismeijer een inleiding in de basisprincipes van de persoonlijkheidspsychologie.


De persoonlijkheidspsychologie probeert een antwoord te geven op de vraag hoe mensen omgaan met de wereld om zich heen. Iedereen doet dit op zijn of haar eigen, individuele manier. Maar tegelijkertijd zijn er ook veel overeenkomsten tussen mensen.

De persoonlijkheidspsychologie bestudeert hoe mensen van elkaar kunnen verschillen en juist ook op elkaar lijken. Daarnaast bestudeert het de vraag wat persoonlijkheid precies is, hoe het ontstaat en wat de functie is van persoonlijkheid. Dat wil zeggen, individuele verschillen en het intrapersoonlijk functioneren staan centraal binnen de persoonlijkheidspsychologie.

In deze cursus zal een selectie van de belangrijkste theorieën en inzichten in de persoonlijkheidspsychologie worden besproken. Er zal hoofdzakelijk gebruik gemaakt worden van colleges met ondersteunend videomateriaal.

Dr. Andreas Wismeijer heeft na zijn afstuderen aan de Universiteit van Tilburg zes jaar aan de Vrije Universiteit van Barcelona gewerkt als docent en onderzoeker. Zijn onderzoek richt zich met name op de persoonlijkheidspsychologie en de relatie tussen het hebben van geheimen en welzijn.

Aanbevolen literatuur

Larsen, R. Buss, D., & Wismeijer, A., Personality Psychology. Domains of Knowledge about Human Nature, McGraw-Hill, New York (2013)

Inschrijven

Voor deze cursus is inschrijven verplicht via de website.

Gerelateerde activiteiten