De onzichtbare wereld van planten Ga zelf aan de slag met kleine proefopstellingen

Voor families
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
Een tuin vol pratende planten... Dat is vast iets waar je vreemd van op zal kijken. Toch vindt er heel wat communicatie plaats tussen planten en hun omgeving. Ontdek het aan de hand van kleine proefopstellingen.

Met Tuin als Lab kun je zelfstandig door de tuin wandelen en proefondervindelijk wat planten allemaal kunnen. Planten communiceren met elkaar en de rest van hetgeen dat om hen heen leeft en langskomt. Ze reageren bijvoorbeeld op prikkels en dreigingen van buitenaf en doen in het algemeen veel meer dan wij als mensen kunnen waarnemen. ‘Tuin als Lab’ maakt dit inzichtelijk. Met deze handzame Do It Yourself kit kun je aan de slag en zien wat normaal gesproken onzichtbaar blijft voor mensen.

Photo detail
Tuin als Lab

Prijs

Tijdens het Weekend van de Wetenschap gelden de reguliere toegangsprijzen. Kinderen t/m 12 jaar hebben gratis toegang. Kijk op de website van Botanische Tuinen voor meer informatie over het programma.

Meer onderzoek bij de Botanische Tuinen

Redacteuren Mariska van Sprundel en Daniëlle Veldhuis van NEMO Kennislink gingen eerder al backstage bij de Botanische tuinen en schreven dit artikel over bedreigde planten.

Weekend van de Wetenschap 2017

Het Weekend van de Wetenschap is het podium van de toekomst. Op 7 en 8 oktober openen diverse organisaties hun deuren – bedrijven, instituten, onderzoeksinstellingen, universiteiten, musea en sterrenwachten – om bezoekers van jong tot oud de unieke kans te geven een stap te zetten in de wereld van wetenschap en technologie. Zij organiseren unieke en exclusieve activiteiten zoals proefjes, experimenten, demonstraties, open dagen, tentoonstellingen en meer. Ga backstage in de wereld van wetenschap en technologie!

Datum

zondag 8 oktober 2017 van 11:00 tot 15:00
zaterdag 7 oktober 2017 van 11:00 tot 15:00

Prijs

€ 7,50

Deze activiteit is onderdeel van:

Locatie

Budapestlaan 17 3584 HD, Utrecht Nederland

Contact

+31 (0)3 02 53 18 26