De mens in Noord-Holland Vaste tentoonstelling

Voor iedereen
In de tentoonstelling sta je letterlijk oog in oog met mensen uit het verleden wanneer je de 14 uitzonderlijke mensfiguren uit verschillende periodes ontmoet. Archeologen groeven hun skeletten op uit de Noord-Hollandse bodem.

Hilde uit Castricum, Cees de Steentijdman, de Alkmaarse vrouw Brecht, Willem en Hillegonda van Brederode en vele anderen. Met forensische technieken zijn een aantal van hun gezichten gereconstrueerd. De kleding is op originele wijze nagemaakt. Het resultaat is ongekend levensecht.

Meer dan duizend prachtige vondsten van de Prehistorie tot de Nieuwe Tijd illustreren de archeologische rijkdom van dit gebied. Sieraden, amuletten, wapens, gereedschap, maar ook kook- en eetgerei zijn gegroepeerd rond de mensfiguren waar ze bij horen. Er zijn ook topstukken, zoals de kano’s uit de Wieringermeer (3300 v.Chr.) en Uitgeest (600 v.Chr.), de vroegmiddeleeuwse waterput uit Uitgeest en stenen sarcofagen uit de 12de eeuw. Samen vertellen ze het verhaal van hoe mensen vroeger leefden in Noord-Holland. Films en multimedia-presentaties brengen het landschap, de tijdsperiodes en de opgravingen in beeld. Vanuit de vaste tentoonstelling is er een doorkijkje naar het depot, waar nog eens 10.000 dozen met 2 miljoen archeologische vondsten worden bewaard.

Kinderen kunnen in het ArcheoLab op ontdekkingstocht. Ga aan de slag met echte archeologische voorwerpen. Kruip in de huid van een archeoloog en leer hoe je een echte speurneus wordt.

Huis van Hilde, Castricum

Prijs

Regulier € 7,50
Kinderen van 5 tot en met 17 jaar € 4,-
Kinderen tot en met 4 jaar Gratis
Museumkaart € 6,-
Kindermuseumkaart € 3,-

Datum

vanaf dinsdag 28 juni 2016 van 11:00 tot 17:00

Prijs

€ 7,50

Locatie

Huis van Hilde Westerplein 6 1901NA, Castricum Nederland

Contact

+31 (0)235 14 32 47