De man achter de mythe Lezing door Adam Zamoyski

Voor volwassenen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
Over Napoleon Bonaparte bestaan zo veel mythes, dat historicus Adam Zamoyski er zijn taak van gemaakt heeft om in het verleden te spitten naar de waarheid. Wie was deze man echt? Die vraag staat centraal tijdens deze Studium Generale.

Historicus Adam Zamoyski ontrafelde het verleden in zijn boek ‘Napoleon, de man achter de mythe’. In deze Engelstalige lezing vertelt hij over het leven van de echte Napoleon – niet de supermens, maar de man.

Eind achttiende eeuw was Europa in oorlog. Er was een botte strijd om de macht aan de gang, waarin elk land handelde uit eigenbelang, verdragen schond en bondgenoten schaamteloos bedroog. Toen Napoleon in 1799 eerste consul werd van Frankrijk, was de republiek die hij erfde niet veel meer dan een chaos. Vijftien jaar later was de jongen die afkomstig was van een afgelegen eiland een van de machtigste figuren van Europa. Hij had de structuur van de staat en zijn instituties radicaal gemoderniseerd en was als een Messias binnengehaald door het progressieve deel van Europa.

Op basis van een groot aantal betrouwbare primaire bronnen in hun oorspronkelijke taal ontrafelt historicus Adam Zamoyski wat Napoleon dreef. Hij haalt de mythe omver en laat ons de man zien die Napoleon Bonaparte was: hoe hij dit alles bereikte – en hoe hij het uiteindelijk weer ongedaan maakte.

Over de spreker

Adam Zamoyski is een Brits historicus van Poolse origine. Hij is de auteur van de bestseller 1812. Napoleon’s Fatal March on Moscow en het vervolg Rites of Peace. The Fall of Napoleon and the Congress of Vienna en andere werken over andere sleutelfiguren en belangrijke gebeurtenissen uit de Europese geschiedenis. Vorig jaar publiceerde hij de biografie Napoleon, de man achter de mythe. Zijn boeken zijn vertaald naar het Russisch, Chinees, Japans, Persisch en de meeste andere Europese talen, waaronder Nederlands.

Voertaal

De voertaal van deze lezing is Engels.

Prijs

Regulier € 4,-
Studenten Gratis
SG-pashouders € 2,-

Tickets

Kaarten zijn te koop via de website

Datum

dinsdag 19 maart 2019 vanaf 19:00

Prijs

€ 4,00

Locatie

Academiegebouw Broerstraat 5 9712CP, Groningen Nederland

Contact

+31 (0)50 363 54 63