De levende Noordzee Lezing door Brenda van Deden

Voor iedereen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
Pop-up wetenschapper Brenda van Deden vertelt in deze lezing over natuurbehoud van één van de meest onzichtbare gebieden: de onderwaterwereld van de Noordzee.

Het onderwaterleven is voor veel mensen onzichtbaar. Veel mensen weten dus ook niet hoe groot de bedreiging is voor veel diersoorten in de zeeën en oceanen. Door overbevissing, scheepswrakken met achtergelaten netten, uitheemse invasieve diersoorten staat het onderwaterleven constant onder druk. In deze lezing leer je meer over het onderwaterleven in het algemeen in de Noordzee.

Over de spreker

Brenda van Deden werkt voor het Wereldnatuurfonds als consulent voor oceanen en kusten. Zij heeft al verschillende duikexpedities gemaakt naar de Noordzee i.v.m. met natuurbehoud in de Noordzee. Een door haar gerealiseerd project heet Koester de Oester. Bij dit project zijn er speciale 3D geprinte riffen geplaatst in de Noordzee om daarmee de platte oester weer een kans te geven om te groeien en voort te planten in de Noordzee. Meer informatie over dit project is te vinden op de website.

Weekend van de Wetenschap 2019

Ga op 5 en 6 oktober backstage bij bedrijven, onderzoeksinstituten, universiteiten, musea, sterrenwachten en ziekenhuizen om live wetenschap en technologie te beleven. Iedereen van jong tot oud krijgt de unieke kans de wereld van wetenschap en technologie te beleven. Doe mee met unieke en exclusieve activiteiten zoals proefjes, experimenten, demonstraties, open dagen, tentoonstellingen en meer. Kom op plekken die normaal niet toegankelijk zijn!

Datum

zaterdag 5 oktober 2019 van 15:30 tot 16:30

Prijs

Gratis

Deze activiteit is onderdeel van:

Locatie

Bibliotheek en Volksuniversiteit Hilversum 's Gravelandseweg 55 1217 EH, Hilversum Nederland

Contact

035-6212942